pillaépítő EB

2019.10.24. 11:30

Egy szempillantás elég volt a kaposvári sikerhez

A korszellem „pillásoknak” nevezi a műszempilla-építés szakembereit (lashstylist trainer), kevesen tudják, de mesterségükből Európa-bajnokságot is rendeznek, sőt a legutóbbi ilyenről érmekkel tért haza két kaposvári fiatal.

Góz Lilla

Az október 11 és 13-a között megrendezett Internationale LashAgora Championshipen Csutorás Zita az idén egy számára is új kategóriában mérette meg magát, és a mega volume 5-6 D kategóriában egy második helyet, illetve munkájával egy különdíjat is kiérdemelt a zsűritől.

– Hónapok óta készültem, hogy ne ejtsek apró hibákat, a versenyen három és fél óra volt arra, hogy szemenként 150 tincset tegyek fel – mondta el Csutorás Zita. Hozzátette: büszke ezüstérmére, csak egy lány előzte meg, akinek már saját termékei vannak, dolgozik nemzetközi zsűriben és akadémiával is rendelkezik. Tanítványa, Wimmer Adrienn pedig aranyérmet szerzett az európai bajnokságon a master kategóriában.

– A szakmai képzések mellett a jó minőségű alapanyag nagyon fontos, valamint elengedhetetlen a szorgalom és a precizitásra való törekvés is – jegyezte meg Csutorás Zita.

A kaposvári fiatal Budapesten a hétvégén egy nemzetközi „pillás” kupáról újabb ezüst­érmet hozott el, valamint egy svéd és szlovák különdíjat is kapott. A fiatal lány tíz éve foglalkozik szempilla felrakással, tavaly két arany és két ezüstéremmel ért haza a Bécsben rendezett európai bajnokságról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában