fotók

2019.12.09. 17:35

Édes siker: somogyi mézek is bekerültek az ország legjobbjai közé

Második helyezést ért el repcemézével Hanzel Róbert az „Év Kiváló Magyar Méze 2019” versenyen. A kaposmérői méhész mellett egy somogyjádi és egy kiskorpádi méhész is dobogós helyezéssel térhetett haza a gyulai megmérettetésről.

Góz Lilla

Fotó: SZELLO GABOR

– Nagy meglepetés volt számomra, hogy a repcemézek között a második legjobbnak választották az enyémet – mondta el Hanzel Róbert. A kaposmérői méhész hozzátette: a gyulai országos megmérettetésre csaknem 300 nevezés érkezett, vegyes virágméze, repceméze arany, hársméze ezüst, akácméze és lépes akácméze pedig bronz minősítést kapott. Két évvel később, 2017-ben a Somogy méze elismerést is elnyerte. Hanzel Róbert hét éve kezdett el foglalkozni, szerinte az idei év nem volt könnyű a méhészeknek. Az esős, hideg tavaszi idő miatt akácról nem tudtak sokat gyűjteni a méhek. Elkötelezett abban, hogy a somogyi mézet minél fiatalabb korosztállyal ismertesse meg.

– Fontosnak tartom a hazai méz népszerűsítését a fiatalok körében, ezért is veszek részt évről évre a Mézes reggeli programban, amely révén bízom benne, hogy minél kisebb korban megismerik a gyerekek az egészséges finomságot és felnőttként is ezt választják – jegyezte meg Hanzel Róbert.

Ballér Róbert somogyjádi méhész akácméze aranyat, hársméze ezüstöt, csokis mézük szintin aranyat kapott, utóbbi a „Különleges méz” kategóriában a harmadik helyen végzett. Olsovszki Zsolt kiskorpádi méhész pedig gesztenyemézéért ezüst, akác és vegyes virágmézéért arany minősítést nyert, utóbbi pedig a „Vegyes virágméz” kategóriában a harmadik helyet szerezte meg.

Mészáros János hársméze ezüst, napraforgó méze pedig bronz minősítést kapott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában