Kultúra

2009.04.04. 16:42

Kultúrturizmus a Balatonon

A kulturális turizmus évében Siófokon valóban találkozik a kultúra és a turizmus – mondta Kiss László, a Kálmán Imre Kulturális Központ igazgatója.

SONLINE

A napokban ér véget a sokszínű tavaszi fesztivál, milyen programok várhatók az előszezonban?
– Áprilisban is igényes szórakozásra nyújtunk lehetőséget – felelte kérdésünkre Kiss László, a Kálmán Imre Kulturális Központ igazgatója. – Lesz klezmerkoncert, a tánc világnapján két francia művész különleges kortárs táncelőadására kerül majd sor, 16-án pedig megnyílik a Kálmán Imre életét bemutató megújult kiállítás.




– Májusra igazi kulturális ínyencségeket ígérnek...
– Siófok a Magyar Turizmus Zrt. Balaton7 nevű rendezvénysorozatának egyik kiemelt települése – folytatta Kiss László igazgató. – Ennek keretében a kulturális központ május 9. és 17. között két nem mindennapi színházi eseménnyel, a Bonnie és Clyde című gengszter- románccal, s Ingmar Bergman Jelenetek egy házasságból című darabjával várja az érdeklődőket. A májusi szezonnyitó különlegessége: ízelítő Stefánia fesztiválból.

– Siófok. A kultúra és turizmus találkozása. Miért ezt a szlogent használják idén?
– Mert Siófokon a kulturális turizmus évében ez valóban így van. Ez az a város, ahol a hihetetlen mennyiségű turista rengeteg kulturális programmal találkozhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!