Kultúra

2008.06.22. 08:01

Múzeumi éjszaka tüzes íjászattal

Kézműves foglalkozással nyitott és csillagászati bemutatóval zárult szombaton Kaposváron a Múzeumok éjszakája.

Sonline

– Ha a múzeumot akarjuk megszerettetni az emberekkel, akkor ide kell programokat szervezni. Képletesen és a gyakorlatban is ki kell nyitni az ajtókat – mondta Szalai Lilla, a megyei múzeum közművelődési osztályvezetője.
– A kezdeti félelmeim szerencsére nem igazolódtak be, a kánikula ellenére sikeres volt a rendezvény. Éjjel ennyien még soha nem voltak múzeumban. Minden kiállítás ingyenesen látogatható volt.

Kora délután a legkisebbek ülték körbe a kézműves asztalokat. Agyagoztak, nemezeltek, selymet festettek. Ám amikor Béres Erika zenés-bábos előadása kezdődött kiürült az előtér. Szájtátva hallgatták a kicsik, és a szülők is. Amikor a Fekete Hollók Rendjének tagjai lepték el a múzeum előtti teret és a múzeum kertjét már a felnőttek voltak túlsúlyban. A fáklyás bemutatójuk és a tüzes íjászat osztatlan sikert aratott, még úgy is, hogy nem várták meg vele a legsötétebb éjszakát. Erre az időpontra a csillagászoknak volt szüksége, ugyanis először elméletben, majd a gyakorlatban is megismerkedhettek a látogatók a „Zselici csillagokkal“.

Ezek is érdekelhetik