Kultúra

2010.01.27. 08:08

Somogy szépségei a Művészetek Palotájában

Somogy megye kulturális értékeit láthatja a közönség a Művészetek Palotájában január 31-én a Hetedhét ország családi vasárnap rendezvénysorozaton.

Meiszterics Eszter

Sárdi Árpádtól, a megyei közgyűlés alelnökétől megtudtuk: a megye meghatározó alkotóműhelyei, művészei mutatkoznak be január utolsó vasárnapján, többek között a Somogy Táncegyüttes kamaracsoportja, a balatonendrédi csipkeverők, Balogh Ildikó tojásfestő, népi iparművész, Buni Gabriella fazekas, Ferencné Fogarasi Éva natúrmontázs-készítő vagy Török Emőke nemzetközi babatanár.

A rendezvény házigazdája, Várkonyi Attila elmondta: a Hetedhét ország virtuális körutazás, amely megmutatja, hogy bár Budapest az ország középpontja, az ország vidéki városai, megyéi megannyi értéket képviselnek. A kezdeményezés révén a látogatók bebarangolhatják az egész országot úgy, hogy még utazniuk sem kell.A programsorozatban a gyerekekre is gondoltak: a 2007 őszétől látogatható Cifra Palota ezúttal is tárt kapukkal várja a kicsiket, kézműves-foglalkozásokon, interaktív játékokon keresztül játszva ismerhetik meg Magyarország népművészetét, kultúráját.
A rendezvény 10 órától 15 óráig látogatható majd.

Ezek is érdekelhetik