Kultúra

2012.09.17. 09:05

X-faktor: Meggyes Csaba beteg volt, de nem lámpalázas

Hihetetlenül szerény és kedves. Meggyes Csaba produkciójával lenyűgözte az X-faktor zsűrijét a második előválogató műsorából, a 18 éves fiú jelene és jövője az éneklés.

Csepregi Veronika

Meggyes Csaba az idén jelentkezett először a tehetségkutató televízió műsorban, bár korábban is elgondolkodott rajta, mindenképpen szeretett volna előbb leérettségizni - mondta kérdésünkre. 

Az adás után egy héttel árulta el nekünk az, hogy betegen ment a válogatóra, ahol nagyon izgult, és tudja, nem volt százszázalékos. Csaba nyolc éves kora óta foglalkozik zenével, zongora szakon tanult, de énekelni csak a gimnázium első éveiben kezdetett.– Szakmailag senkitől sem kértem segítséget a válogató előtt, de lelkileg az édesapám, a nagymamám és a barátnőm nagyon sokat segített mielőtt odakerültem - monda az X-faktor kaposvári tehetsége. Az ominózus adásra egyébként barátnője, legjobb barátja és édesapja kísérték el, ahol egyáltalán nem volt lámpalázas. – Engem nem zavart, hogy ennyi ember előtt kell énekelnem - mondta, majd bevallotta, hogy a zsűrivel ellentétben, nem volt elégedett maradéktalanul éneklésével.
– Amikor visszanézem a felvételt, úgy érzem tudtam volna jobb is lenni. Annak nagyon örültem, hogy a mentorok megdicsértek -.

Meggyes Csaba Michael Bolton: Go The Distance című számával vívta ki a továbbjutást. A dalra azért esett a választása elmondása szerint, mert a Herkules főcímdalának egész szövege körülírja az életét. Arról szól, hogy menni kell a cél felé és sohasem szabad feladni - foglalta össze tömören. Az X-faktor kaposvári versenyzőjének éneklésével példát szeretne mutatni a fiatalabbaknak. A lényeg, hogy bármennyire kemény és rossz a világ, fontos, hogy kimutassuk az érzelmeinket. Én ezt az énekléssel teszem. - Csaba egyébként még nem döntötte el, hogy a jövőben a klasszikus, vagy a könnyedebb műfajokat választja.

Két somogyinak is szoríthatunk a jövőben az X-faktorban, hiszen a böhönyei Jáger Kinga szintén továbbjutott válogatófordulójából a műsorban, nem is akármilyen produkcióval.

Ezek is érdekelhetik