Kultúra

2013.05.12. 15:33

Múzeumok Majálisán a szennai szabadtéri gyűjtemény

Az idén a Szennai Skanzen fíliájaként működő Szennai Szabadtéri Néprajzi Gyűjtemény is bemutatkozott éves programkínálatával valamint múzeumpedagógiai ajánlójával a Múzeumok Majálisán Budapesten a Múzeumkertben.

Márkus Kata

A fővárosban tartott programmal párhuzamosan a hét végén Kaposváron a Corso Kulturális Fesztiválon színvonalas programokkal várta a látogatókat a skanzen, ahol kicsik és nagyok kézműves foglalkozás keretében ismerhettek meg népi játékokat, betekinthettek a csuhébáb készítés rejtelmeibe, s a néprajzi gyűjtemény mindennapjaiba.
A szabadtéri gyűjteményben pedig múzeumpedagógiai foglalkozások keretében kaphattak ízelítőt a gyermekek a foglalkozásokon Somogy kulturális örökségéből, a múzeum tárgyain keresztül közelebb kerültek a térség díszítőművészetének legfőbb motívumaihoz.A Magyar Nemzeti Múzeum tizennyolcadik alkalommal szervezte meg az idén a Múzeumok Majálisát. Budapest kiemelt kulturális fesztiválján közel 100 múzeum mutatkozott be a Múzeumkertben, megmutathatták látogatóiknak és leendő vendégeiknek, mire, mivel és hogyan várják őket egész évben. Egyetlen helyszínen ismerkedhettek az érdeklődők programjaikkal, kiállításaikkal, a régészeti ásatások titkaival, a múzeumi biztonságtechnika fejlődésével, a fegyverek és a párbajok történetével.

Címkék#Szenna

Ezek is érdekelhetik