Megemlékezés

2022.11.11. 17:00

Főhajtás a legendás színidirektor emléke előtt

L. S.

A kaposvári Karzat Színházbaráti Kör lelkes tagjai mindent megtesznek a folyamatos működésükért, s azért, hogy tovább épüljön közösségük. 
A teátrumpártoló csapat mindenszentek napján felkereste a Csiky Gergely Színház Jászai Mari- és Kossuth-díjas igazgatójának, a 81. évében elhunyt Babarczy László rendezőnek a sírját a kaposvári Keleti temetőben, virágokkal emlékezve a hazai színháztörténet jelentős személyiségére, akinek direktorsága idején – tizennyolc esztendeje – jött létre a színházbaráti kör. 
Kaponya Ottótól, a civil szervezet elnökétől megtudtuk, vasárnap a Karzat nyugdíjasai – mintegy tizenkét személy –, a Pécsi Nemzeti Színházban tekintették meg a Vidákovics Szláven által színpadra állított Valahol Európában című musicalt. 
Az elnök arra is utalt: már várták a kaposvári Bánk bán-bemutatót Olt Tamás rendezését, s még az adventi időszakban meghívják a dráma egyik szereplőjét a TIT-székházban tartandó rendezvényükre. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!