Bulvár-celeb

2021.05.23. 16:47

Többen meghaltak, amikor szakadékba zuhant egy hegyi felvonó Olaszországban

Lezuhant az észak-olaszországi Stresa település és a Mottarone-hegy között működő drótkötélpályás felvonó egyik fülkéje vasárnap, a balesetben legfrissebb értesülések szerint legalább kilencen életüket vesztették – közölték az olasz hatóságok.

A kabin mintegy száz métert zuhant a mélybe röviddel azelőtt, hogy megérkezett volna a Mottarone-hegyre. A fülkében tizenegy ember utazott, két sérült gyermeket kórházba szállítottak. A mentéshez helikoptereket is bevetettek. A kabin egy erdős részre zuhant, a meredek terepviszonyok akadályozták a mentést.

Legalább nyolc ember életét vesztette, amikor leszakadt az észak-olaszországi Stresa települése és a Mottarone-hegy között közlekedő felvonó
Fotó: AFP

 

A koronavírus-járvány nyomán bevezetett karanténintézkedések miatt a függővasutat április 24-én helyezték ismét üzembe. A drótkötélpályás felvonó 20 percenként közlekedik Stresa és a Mottarone-hegy között.

A kellemes időjárás miatt rengeteg turista indult a felvonóval a hegyen kialakított kilátóra, hogy megcsodálhassák az Alpok déli lábainál található Lago Maggiore tavat.

Olaszországban ráadásul 14 hónap szünet után a mostani hétvégén újranyitották a sípályákat.

Az ANSA olasz hírügynökség szerint a drótkötélpályát 2014-ben zárták be karbantartásra, és csak 2016-ban nyitották újra. Az utolsó jelentősebb incidens 2001-ben volt, amikor elakadt egy kabin, és 40 turistát kellett a magasból kimenteni.

Ezek is érdekelhetik