Bulvár-celeb

2021.10.30. 09:25

Megvan a tudományos magyarázat arra, miért annyira jó a kibékülős szex

A legtöbben megtapasztalták már életük során, hogy egy szenvedélyes veszekedés után a szex is sokkal vadabb és forróbb, mint egy hétköznapi együttlét. A szakemberek azt is elárulták, hogy miért.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Minden pár életében előfordul, hogy akár egy semmiség miatt összevesznek egymással. Amilyen dühítő, ha a párunk nem ért velünk egyet, annyira felszabadító és izgató a veszekedés utáni szenvedélyes szex. A jelenség teljesen természetes, sőt, még tudományos magyarázat is van rá – írja a Ripost.

Egy heves veszekedés közben tombolnak a hormonok a testünkben, ráadásul a test úgy éli meg, hogy védekeznie kell és „üss vagy fuss” üzemmódba áll. Az izmok, a légzőszervek, a vérkeringés készenlétben áll, hogy valamilyen fizikai cselekvés következik: de futás helyett mennyivel csodálatosabb egy érzéki szeretkezés.

Az orgazmus feloldja a testben keletkezett feszültséget, a csúcson ugyanis stresszoldó hormonok árasztják el mind a férfi, mind a nő szervezetét.

Egy kis feszültség után még jobb lenne?
Fotó: Shutterstock

 

A veszekedés a tudatalatti egy elzárt részét is megnyitja, az utána következő szex pedig nem csupán megkönnyebbülést, de diadalmat is okoz. Az agyunk ugyanis úgy értelmezi a szituációt, hogy túléltük a veszélyt, és a szex által újra ura vagyunk a helyzetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!