a stratégia nem változik

2018.07.22. 12:15

Új vezérigazgatót neveztek ki a Fiat-Chrysler élére

A tisztséget eddig betöltő, néhány hete vállműtéten átesett 66 éves Sergio Marchionne egészségi állapota váratlanul romlott.

Az igazgatótanács szombaton Mike Manleyt, Sergio Marchionne egyik legközelebbi munkatársát, a Jeep és a Ram eddigi márkaigazgatóját állította a cég élére.

A Ram pickup adja a Fiat Chrysler nyereségének nagyobbik részét. A Jeep eladása 2009 óta – amikortól Mike Manley felügyeli a márkát – csaknem a négyszeresére nőtt. Tavaly több mint 828 ezer Jeep autót értékesítettek világszerte.

„Sergio Marchionne már korábban bejelentette, hogy 2019 elején lemond, ezt a folyamatot az igazgatótanács döntése csak felgyorsította”

- áll a cég közleményében.

Sergio Marchionne júniusban ismertette cége 2022-ig szóló stratégiáját. Akkor bejelentette, hogy komoly összegeket költenek elektromos autók gyártására, de hozzátette: továbbra is a belső égésű motor lesz a domináns.

Sergio Marchionne egyben a Ferrari elnök-vezérigazgatója is volt. Helyére Louis Camillerit választották, aki korábban hosszabb ideig a Philip Morris International vezérigazgatója volt.

A cég tavaly rekordszintű, 3,5 milliárd euró profittal zárt az egy évvel korábbi 1,8 milliárd euró nyereség után. A világ hetedik legnagyobb autógyára 4,7 millió gépkocsit értékesített, körülbelül ugyanannyit, mint 2016-ban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!