Krimi

2024.03.16. 04:35

Kiderült: erre készült volna az amstetteni rém

A 88 éves amstetteni rémként ismert Josef Fritzl hagyományos börtönbe szeretne kerülni.

MW

Forrás: Shutterstock

Fotó: FOTOKITA

Mégsem kerülhet hagyományos börtönbe az amstetteni rémként ismert 88 éves Josef Fritzl, akit jelenleg bűnelkövetők számára kialakított pszichiátriai intézményben tartanak fogva - döntött hétfőn a bécsi fellebbviteli bíróság törvényszéki orvosszakértők jelentésére hivatkozva, akik további orvosi dokumentumok szükségességét jelezték.

-Picture taken on January 25, 2024 shows the Stein correctional facility where Austrian Josef Fritzl, who imprisoned his daughter in a cellar for over 24 years and fathered seven children with her, is held in Krems an der Donau, Austria on January 25, 2024. An Austrian court on January 25, 2024 approved the transfer of Josef Fritzl -- an incest rapist who fathered seven children with his daughter he locked in a cellar for over 24 years -- from a special security unit to a regular jail. (Photo by Joe Klamar / AFP)
Az amstetteni rém hagyományos börtönbe szeretne kerülni
Fotó: Joe Klamar / AFP

Elutasították az amstetteni rém kérését

Az életfogytig tartó börtönre ítélt Fritzl ügyében a megfelelő orvosi dokumentumok hiányában a bécsi legfelsőbb bíróság elutasította a feltételes áthelyezésről szóló, Krems városában meghozott januári döntést, és az erre alapuló intézkedés végrehajtását - közölte Ferdinand Schuster, Krems területi bíróságának szóvivője.

Schuster szerint további orvosi és pszichiátriai vizsgálatok szükségesek, hogy bizonyossá váljon, az elkövető már nem jelent veszélyt. Az orvosi vizsgálatok valószínűleg a 88 éves vádlott demenciájára is kiterjednek majd.

Újabb tárgyalásra várhatóan április végén kerül sor Kremsben, de Schuster nem közölte a pontos dátumot. A további orvosi szakvéleménytől függően végrehajthatják Fritzl átszállítását, aki a hagyományos börtönben kérvényezheti majd feltételes szabadlábra helyezését.

Ügyvédje, Astrid Wagner korábbi közlése szerint jövőre kérvényezni is fogják az elítélt szabadlábra helyezését.

2008-ban derült fény arra, hogy a most 88 éves amstetteni férfi csaknem 24 éven át házuk pincéjében bezárva tartotta és vérfertőző viszonyra kényszerítette a saját lányát, és hét gyermeket nemzett neki. A férfi felesége elmondása szerint semmit nem tudott minderről.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!