Krimi

2024.03.18. 10:51

Tragikus kirándulás: kizuhant a hőlégballonból, szörnyethalt egy férfi

A rendőrség egyelőre balesetként kezeli a történteket, de még tartanak a szemtanúk kihallgatása.

MW

A hőlégballonozás népszerű sport, de nem veszélytelen

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Életét vesztette egy ausztrál férfi, miután kiesett egy hőlégballon kosarából Ausztrália második legnagyobb városa, Melbourne felett – írja az MTI az ausztráliai Victoria állam rendőrségének jelentése alapján. 

A hőlégballon hétfő hajnalban szállt fel utasaival Melbourne egyik északi külvárosából, és nagyjából fél órája volt a levegőben, amikor a tragédia bekövetkezett. 

A férfi holttestét lakott területen találták meg, a hőlégballon onnan több kilométerre, biztonságban ért földet.

A rendőrség egyelőre balesetként kezeli a halálesetet, de még meghallgatják a szemtanúkat, illetve a többi utast és a jármű irányítóját is.

Hőlégballon emelkedik az ég felé (A kép illusztráció) 
Fotó: Mártonfai Dénes

Az Ausztrál Hőlégballon-szövetség és a nemzeti kereskedelmi hőlégballon társaság részvétét fejezte ki a férfi családjának és hozzátartozóinak. Közleményükben leírták: a hőlégballonok kosarát a lehető legbiztonságosabbra tervezték, hogy megakadályozzák az utasok véletlenszerű kiesését. 

Az utasokat és a pilótát érthető módon megrázta ez a tragédia, az üzemeltető ezért pszichológiai támogatást és tanácsadást biztosít minden érintett számára

– fűzték hozzá. Az esetet a munkavédelmi és a repülésbiztonsági felügyeletek is vizsgálják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!