Vizes vb – Megnyitó

2017.07.14. 20:38

Hamarosan kezdődik a hivatalos megnyitó

Péntek este megkezdődik a budapesti vizes világbajnokság. Az első versenynapon négy magyar versenyzőért szoríthatunk. Kiss Szofi a szinkronúszók egyéni technikai versenyében a 13., párosban Schwarcz Anettel a 19. helyen végzett, míg a férfi műugrók 1 méteres számának selejtezőjében Bóta Botond a 44., Ligárt Ábel pedig a 49. lett.

 • Rekordnak számít, hogy több mint 200 ország versenyzői vesznek részt a pénteken kezdődő magyarországi 17. FINA vizes világbajnokságon, a július 30-ig tartó elit vb-re 2400 versenyző és 1600 akkreditált kísérő érkezik.
 • Mind a magyar férfi, mind a női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya érmet vár csapatától a hazai rendezésű világbajnokságon.
 • A vizes vb-t az M4 Sport közvetíti majd. Több helyszínen, egy időpontban zajlanak majd a versenyek, ezért az olimpiai közvetítésekhez hasonlóan most is oda kapcsol a csatorna, ahol éppen magyar versenyző szerepel. A közvetítéseket tekintve tehát elsőbbséget élveznek a hazai versenyzők.
 • A világbajnokság megnyitóját pénteken 21 órától az M4 Sport és az m4sport.hu mellett a Duna és a Duna World is élőben közvetíti.
 • A Lánchíd pesti lábánál négy óriáskivetítő és remek hangosítás biztosítja a nézőknek, hogy ne maradjanak le semmiről, a Dunán felállított óriás színpadon zajló eseményeket ugyanis szabad szemmel igazán csak az első sorokból követhetik nyomon. Több ezer néző gyűlt össze péntek este a Duna pesti oldalán a fővárosban, hogy élőben követhesse végig a 17. vizes világbajnokság 21 órakor kezdődő nyitóünnepségét.
 • A MÁV-csoport ötvenszázalékos utazási kedvezménnyel, megerősített szolgálattal és utasbiztonsági kampánnyal várja a pénteken kezdődött magyarországi vizes világbajnokság szurkolóit. Az alkalmi menettérti jegy visszautazásra a rendezvényre szóló belépőjegy felmutatásával együtt érvényes, illetve az otthon nyomtatott FINA-belépőjegyeket a rendezvény helyszínein, a MÁV-START pénztárban le kell bélyegeztetni. A Duna Arénában és a Margit-szigeten 10 és 20 óra között a MÁV standjánál, valamint Balatonfüreden a vasúti mobilpénztárnál lesz lehetőség a jegyek bélyegzésére és vonatjegyek vásárlására is.
 • A MÁV a nagy budapesti pályaudvarokon több pénztárral és jegyautomatákkal, Balatonfüreden mobilpénztárral várja a jegyvásárlókat. A felújított balatonfüredi vasútállomáson utasbiztonsági kampánnyal készülnek szombattól jövő péntekig, a világbajnokság arculati elemeivel felmatricázott mozdony pedig június közepétől országszerte hirdeti a vasúttársaság elkötelezettségét és nagyrabecsülését a vb és a világversenyen résztvevő sportolók iránt.
 • A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) gratulál a 17. vizes világbajnokság szervezőinek az előkészületekhez, a létesítményfejlesztésekhez. „A FINA-vb sikere mindannyiunk sikere, az egész ország büszke lehet rá. Itt az alkalom, hogy megmutassuk, össze tudunk fogni, partnerei tudunk lenni egymásnak! Biztos vagyok benne, hogy Budapest és Balatonfüred magas színvonalú, felejthetetlen világbajnokságot fog megrendezni. Ehhez kérem minden résztvevő, szurkoló és szervező további együttműködését és összefogását.” – mondta Kulcsár Krisztián MOB-elnök.
 • Mintegy öt kilométernyi utat érint valamilyen szintű forgalomkorlátozás a FINA vizes világbajnokság pénteki megnyitó rendezvénye alatt. Időszakosan, illetve szakaszosan lesznek érvényben a korlátozó intézkedések. A rendőrség 63 közlekedésrendészeti munkatársa lesz az utakon, akiket 9 csomópontba vezényelnek ki, ők a rendezvények előtt, alatt és után is segítik a forgalmat.
 • Biztonságos lesz a vezeték nélküli internet használata a budapesti és balatonfüredi vizes világbajnokságon a szervezők csütörtöki közleménye szerint. A vizes világbajnokságra elkészült nyilvános wifi-hálózat biztonságos, a csatlakozáshoz nincs szükség semmilyen adat megadására, azaz a használathoz nem kell regisztrálni.
 • Címkék#vizes vb

  Ezek is érdekelhetik