Atlétika

2018.01.04. 10:54

Wayde van Niekerk csak jövőre tervezi a visszatérést

A sérüléséből lábadozó dél-afrikai szerint „nagyszerű új kezdet” lenne, ha a 2019-es katari atlétikai világbajnokságon versenyezhetne.

Az egykörös futás dél-afrikai olimpiai és világbajnoka októberben szenvedett térdszalag-szakadást, amikor hírességek részvételével rendezett bemutató rögbimérkőzésen pályára lépett Fokvárosban. Ezt követően hamar megműtötték az Egyesült Államokban, majd Katarba utazott és ott zajlott tovább a rehabilitációja.

„Világszínvonalú kezelésben részesültem, nagyon pozitívan halad a felépülésem” – mondta a 25 éves atléta, aki ezzel együtt óvatos, nem tervezi a gyors visszatérését. – „Doha nagyszerű új kezdet lenne” – vélekedett, hangsúlyozva, hogy a jövőben is minden versenyt uralni szeretne, amihez viszont vissza kell nyernie a formáját és újra bíznia kell magában.

Van Niekerk – aki középiskolás korában versenyszerűen rögbizett – 2015-ben Pekingben, majd tavaly Londonban vb-aranyérmet nyert 400 méteren, közben pedig, Rio de Janeiróban olimpiai bajnok lett 43.03 másodperces világcsúccsal.

Borítókép: Wayde van Niekerk a 2017-es londoni világbajnokságon.

AFP PHOTO / Jewel Samad

Ezek is érdekelhetik