la liga

2018.07.11. 09:46

Ligaelnök: a Real értékesebb Ronaldónál

Javier Tebas, a spanyol labdarúgóliga vezetője nem tart a bajnokság leértékelődésétől Cristiano Ronaldo távozása után.

(FILES) In this file photo taken on May 06, 2018 Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo reacts after missing a goal opportunity during the Spanish league football match between FC Barcelona and Real Madrid CF at the Camp Nou stadium in Barcelona on May 6, 2018. Real Madrid announced on July 10, 2018 the transfer of Cristiano Ronaldo to Italy's Juventus, with the Portuguese superstar saying the time had come "for a new stage" in his life. / AFP PHOTO / LLUIS GENE

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: LLUIS Gene

Bár a spanyol bajnokság (La Liga) „szegényebb lett” a portugál Cristiano Ronaldo távozásával – az ötszörös aranylabdás kedden szerződött a Real Madridból a Juventushoz -, Tebas a Marca című lapnak kifejtette: az elmúlt években elvégzett munkájuknak köszönhetően a játékosmozgások már nem fejtenek ki olyan nagy hatást a liga egészére, mint korábban.

„Akkor tíz hasonló esetből kilencnél aggódnom kellett, most tízből négynél, ami nem ugyanaz”

- mondta a ligaelnök. Hozzátette: sok munkájuk van abban, hogy ne függjenek döntően az átigazolási piactól, még akkor sem, ha egy ilyen nagyságrendű futballista távozik.

„A La Liga a játékosok neve fölött áll, miként a Real Madrid is értékesebb Cristiano Ronaldónál”

- hangsúlyozta.

A La Liga a második legértékesebb európai labdarúgó-bajnokság, az angol mögött és a német előtt. A spanyolok egy hónappal ezelőtt, 2022-ig szóló, 3,4 milliárd eurós szerződést kötöttek a közvetítési jogokról, ami 15 százalékkal több, mint ami a korábbi megállapodásban szerepel. Ennél jobb feltételekkel csak a Premier League (4,46 milliárd euró) adta el a közvetítési jogait. Pedig Tebas szerint nem ott játszanak a legjobb játékosok és nem ott vannak a legjobb klubok. „A műsorszolgáltatási piac nem így működik” – mondta a ligaelnök. Kiemelte: a tárgyalások során senkitől nem hallotta, hogy Ronaldo vagy – a Barcelonában játszó – Lionel Messi nélkül gyengébb ajánlatot adna. „Őket a bajnokság érdekelte. Cristiano távozik, más játékosok meg jönnek, de ettől még nem kell újra tárgyalni a szerződéseket” – nyilatkozta.

Borítókép: AFP PHOTO / Lluis Gene

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!