US Open

2019.08.30. 12:57

Megbüntették a Babos ellen visszalépő spanyolt

Az amerikai nyílt teniszbajnokság szervezői 40 ezer dolláros (12 millió forint) bírsággal sújtották Carla Suarez Navarrót, aki sérülés miatt feladta első fordulós mérkőzését Babos Tímea ellen.

A magyar játékos kedden 6:2-re vezetett a 28. helyen kiemelt spanyol ellen, amikor az derékfájdalmakra hivatkozva jelezte, hogy nem tudja folytatni a meccset. Sören Friemel főbíró csütörtökön közölte, hogy Suarez Navarro „nem teljesített a professzionális elvárásoknak megfelelően”, ezért kiszabják rá az első körös visszalépésre vonatkozó büntetést.

Ezt a szankciót tavaly vezették be annak a kiküszöbölésére, hogy a sérülten érkező játékosok feladják első meccsüket a US Openen, majd felvegyék a 128 között búcsúzóknak járó pénzdíjat, amely jelenleg 58 ezer dollár.

A 30 éves spanyol teniszező augusztus elején a torontói verseny második fordulójában is feladta mérkőzését sérülés miatt.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!