Járvány

2020.07.29. 10:05

Jövő péntekig döntenek az idei London Marathon sorsáról

A koronavírus-járvány miatt a nagy maratonik többségét már törölték idén, a londoni az egyetlen, melynek megtartására van még némi esély.

A szervezők jövő péntekig határoznak arról, hogy megtartják-e idén az áprilisról október 4-re halasztott London Marathont.

Az insidethegames.biz honlap híre szerint a világ egyik legrangosabb maratonijának házigazdái valamennyi nevezettet tájékoztatták arról, hogy még nem tudnak véglegeset az idei verseny sorsáról, és további egyeztetésekre van szükség a Nemzeti Egészségügyi Szolgálattal. Hugh Brasher versenyigazgató ígéretet tett arra, hogy a lehető leggyorsabban határoznak a kérdésben, legkésőbb jövő péntekig.

A koronavírus-járvány miatt a nagy maratonik többségét már törölték idén, a londoni az egyetlen, melynek megtartására van még némi esély. A brit fővárosban hagyományosan bombaerős mezőny gyűlik össze, és ez így lenne idén is: a férfiaknál a világ két legjobb idejével rendelkező sztár, a világcsúcstartó kenyai Eliud Kipchoge és az etióp Kenenisa Bekele csapna össze egymással.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik