Giro d'Italia

2020.10.04. 09:42

A kerékpáros Lopez elhagyhatta a kórházat

Elhagyhatta a kórházat Miguel Ángel López, aki nagyot bukott a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny szombati nyitószakaszán.

Az Asztana 26 éves kolumbiai hegyimenőjének alig 9 kilométert követően ért véget az olasz körverseny, miután a 15,1 kilométeres egyéni időfutamon egy egyenes részen úthiba miatt nagyot esett a táv kétharmadánál, és feladta a viadalt, mentő vitte el.

A cyclingnews szakportál beszámolója szerint a palermói kórházban kiderült: Lópeznek nem tört csontja, ám egy csípőartéria közelében súlyos sérülést szenvedett, ezért egy kisebb rutinműtétet hajtottak végre rajta. A csapatorvos beszámolója szerint még szombat este saját lábán hagyhatta el a kórházat, az éjszakát pedig már a csapattal töltötte a szálláson. Az Asztana közösségi oldalán tett közzé egy rövidebb videót, amelyben López már társai körében beszélget, a felvételen több kötés látható a jobb lábán.

López a Tour de France első szakaszán is bukott augusztus végén: akkor a zuhogó esőben egy lejtmenetben csúszott meg, és lefejelt egy buszmegállót jelző táblát. A francia körversenyen szerencsésebbnek bizonyult, folytatni tudta a viadalt, a hajrához közeledve állt az összetett harmadik helyén is, és végül hatodik lett. A Girón a dán Jakob Fuglsang fontos hegyi segítője lett volna.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik