Mobilra vette a fürdőző

2017.08.11. 13:39

Gumicsónakkal kötött ki egy spanyol strandon húsz afrikai

Mintegy húsz afrikai illegális bevándorló kötött ki gumicsónakkal egy dél-spanyolországi tengerpart strandján a napokban – a szokatlan látványt az egyik fürdőző rögzítette mobiltelefonjával, és tette közzé az interneten.

A felvétel szerint az érkezők a fürdőzők között a partra tolták a csónakot, majd elszaladtak. A Cádiz közelében lévő Zahara de los Atunes strandján történtekkel kapcsolatban a helyi csendőrség nem adott ki hivatalos állásfoglalást, így egyelőre nem tudni, hogy később mi történt az illegális bevándorlókkal.

A csendőrség érdekvédelmi szervezete (AUGC) szerint érkezett bejelentés az esetről, de a közelben akkor csak egy egyszemélyes egység volt riasztható.

A szakszervezet felhívta a figyelmet arra is, hogy nem mindennapos esetről van szó. A nyári időszakban a kedvező időjárás feltételek miatt a Gibraltári-szoros környékén is növekszik azok száma, akik gumicsónakokba, bárkákba összezsúfolódva próbálnak eljutni az európai kontinensre Afrika felől, illegálisan. Ennek mértéke azonban nem éri el az Olaszországban partot érők óriási számát.

A Juan Ignacio Zoido, spanyol belügyminiszter legutóbbi ismertetése szerint júniusban megközelítőleg 2200-an próbáltak meg 84 csónakban átkelni a szoroson a spanyol partok irányába. A politikus őket az embercsempész maffiák áldozatainak nevezte.

Spanyolországban összesen az idei első félévben csaknem 11 ezer illegális bevándorlót regisztráltak a hatóságok, kétszer annyit, mint egy évvel korábban ugyanebben az időszakban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!