Telefonos kampány

2017.11.20. 14:44

DK: „ne szavazhasson, aki soha nem élt itt”

A Demokratikus Koalíció (DK) telefonos kampánnyal hívja a fel figyelmet aláírásgyűjtő akciójára, amelynek lényege, hogy ne szavazhasson, aki soha nem élt Magyarországon, így nem viseli szavazata következményeit – közölte Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke hétfői sajtótájékoztatóján.

Elmondta: három hete indította el aláírásgyűjtő akcióját a DK, azóta a petíciót csak az interneten több mint 100 ezren írták alá, és beszámolók szerint a DK utcai aláírásgyűjtő pultjai előtt is „hosszú sorok kígyóznak”, így reményeik szerint itt is sok-sok ezer aláírás gyűlik össze.

Hangsúlyozta: láthatóan ez az ügy érdekli a magyar embereket és bántja az igazságérzetüket, ezért a DK az akció újabb szakaszát indította el, így hétfőtől telefonos kampányban hívják fel a kezdeményezésre azok figyelmét, aki sem az interneten nem találkoztak ezzel, sem az utcán nem futottak bele aláírásgyűjtő aktivistákba.

Közölte: a telefonos kampányban Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke ad tájékoztatást az akció lényegéről, és arról, hogyan lehet csatlakozni a kezdeményezéshez. Molnár Csaba közlése szerint a kampánnyal egy erre szakosodott céget bíztak meg, amely a következő két hétben minden jogszabály betartásával a vonalas készülékkel bíró magyar állampolgárokat fogja felhívni.

Úgy vélte: a DK akciója sikeres, és azt mutatja, hogy komoly ellenállásba ütközik Orbán Viktor azon terve, hogy súlyos milliárdokból határon túlról próbál szavazatokat vásárolni magának.

Ez az akció a magyar emberek igazságérzetével találkozott – mondta Molnár Csaba, aki szerint felmérésekből már korábban tudták, hogy ezzel a kezdeményezéssel egyetért a magyar választópolgárok több mint kétharmada.

Arra a kérdésre, hogy milyen lenne az a fizetős felsőoktatás, amelyről Gyurcsány Ferenc beszélt a napokban, Molnár Csaba azt mondta: Gyurcsány Ferenc arról beszélt, hogy ma fizetős a felsőoktatás, és a hallgatók jelentős részének súlyos százezreket kell fizetnie szemeszterenként, még akkor is, ha az Orbán-kormány ezt nem tandíjnak, hanem költségtérítésnek hívja.

A DK szerint ez igazságtalan, ezért azt javasolják, hogy az első két félév legyen tandíjmentes mindenki számára, utána pedig csak azok fizessenek, akik bizonyos tanulmányi eredményt nem képesek elérni, vagy akiknek a szociális helyzetük ezt lehetővé teszi. Vagyis a mostani „mindenki sokat fizet” helyett, „kevesebben, kevesebbet fizessenek” – fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!