bűncselekmény

2021.07.05. 11:34

Börtönben marad az unokája ellen szexuális erőszakot elkövető férfi

A Kecskeméti Törvényszék büntetés-végrehajtási bírája június 1-jén feltételes szabadságra bocsátotta a férfit, de ezt most visszavonták.

Mégsem kerül feltételes szabadságra a lányunokája sérelmére elkövetett szexuális erőszak miatt 2017-ben nyolc és fél év börtönbüntetésre ítélt férfi, akit június 1-jén, első fokon feltételes szabadságra bocsátottak – tájékoztatta a Bács-Kiskun megyei főügyész hétfőn az MTI-t.

Gyugyi Csilla közölte: a kalocsai férfi 2015-ben az akkor öt és fél éves lányunokájával felnőtt filmet nézetett, többször fogdosta és más szexuális cselekményeket végzett vele, ezért 2017 júliusában a Szegedi Ítélőtábla jogerősen 8 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte.

A Kecskeméti Törvényszék büntetés-végrehajtási bírája június 1-jén feltételes szabadságra bocsátotta a férfit azzal az indokkal, hogy a magatartásával, munkavégzésével nem volt probléma a börtönben, így a büntetés célja további szabadságelvonás nélkül is elérhető.

A feltételes szabadságra bocsátás ellen a megyei főügyészség fellebbezett, mert álláspontja szerint az elítélt nem tanúsított megbánást a rendkívül súlyos bűncselekmény miatt, úgy viselkedik, mintha nem történt volna semmi, az unokájának a börtönből ajándékokat küldözgetett. Az elítélt környezetében sincs olyan ember, aki előmozdítaná tette következményeinek belátását, így a férfi személyiségére, a bűncselekmény súlyára és körülményeire figyelemmel a szabadságvesztés még nem érte el a célját – tették hozzá.

A Kecskeméti Törvényszék másodfokú tanácsa június 24-én az ügyészi fellebbezéssel egyetértve jogerősen megváltoztatta az elsőfokú döntést, és mellőzte az elítélt feltételes szabadságra bocsátását. A másodfokú bíróság szerint a büntetés célja csak a szabadságvesztés teljes kitöltésével érhető el – olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!