Hogy is van ez?

2022.09.04. 10:55

Márki-Zay szerint Németh Balázs kinevezése bicskanyitogató, de Kálmán Olga szaktudásában sosem kételkedett

A közismert híradós irányíthatja vezérigazgatóként a 2023-as atlétikai világbajnokság szervező csapatát. Márki-Zay Péter szerint Németh azért kaphatta ezt a posztot, mert lojális a rendszerhez - számol be róla a PestiSrácok.hu. Hozzáteszik: Márki-Zay akkor nem volt ilyen kritikus, amikor Kálmán Olga váltotta a tévét politikára – Pikó Andrással együtt –, vagy amikor Péterfi Judit és Simon András érezte úgy, hogy jók lehetnek abban, amit eddig csak kívülről figyeltek.

Márki-Zay Péter, az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje sajtótájékoztatót tart, miután leadta szavazatát az országgyűlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson a Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskolában kialakított szavazókörben 2022. április 3-án.

Forrás: MTI

Fotó: Rosta Tibor

Pár napja Németh Balázs, az MTVA jól ismert híradósa bejelentette, hogy hosszú évek után búcsúzik a köztévétől és valami mást fog csinálni. Sokan voltak kíváncsiak arra, hogy mi lesz az a másvalami, és talán nem is kapott volna akkora reflektorfényt az ezt követő bejelentés, ha Németh nem adott volna hangot korábban annak, hogy nem ért egyet a baloldal politikájával. Ám mivel kritikával illette őket és a kormánypártok politikájával tudott azonosulni, a baloldaliak szemében nyilván azért kapott zsíros állást, mert lojális, nem pedig azért, mert ért hozzá – fejtette ki a PestiSrácok.hu.

Németh Balázs ugyanis a 2023-as atlétikai világbajnokságot igazgató cég vezérigazgatója lett.

Mivel egy ilyen esemény jelentősen javíthat vagy ronthat egy ország imázsán, fontos, miként kommunikálunk erről, mit mutatunk, milyen programokat kínálunk. Ezért nem meglepő, hogy egy olyan embert választanak, aki jártas a kommunikáció világában - jegyzi meg a portál.

Németh Balázs viszont nemcsak a tévézésben profi, hiszen a közösségi oldalán beszámolt sportmúltjáról is:

"Versenyszerűen atletizáltam tíz éven át, a mai napig futok, a maratont is teljesítettem kétszer. Diplomát a Testnevelési Egyetemen szereztem. Életem egyik meghatározó élménye volt az 1998-as budapesti atlétikai Európa-bajnokság, ahol önkéntesként dolgoztam. 2011-ben részt vettem a szegedi kajak-kenu vb, 2013-ban pedig a budapesti vívó-világbajnokság szervezésében. Segítettem a Nemzeti Sportközpontok munkáját, tévés riporterként bejártam a világ nagy sporteseményeit: olimpiákat, BL-döntőket, világbajnokságokat. Láttam, milyennek kell lennie egy tökéletes világversenynek."

Kiemeli továbbá azt is:

"Több mint kétszáz országból érkeznek versenyzők és vendégek, sok száz millióan nézik majd a közvetítéseket. Nekik kell megmutatnunk, hogy Budapest a világ legjobb városa, a miénk a világ legjobb országa! Legalább ennyire fontos, hogy a következő egy évben még több gyerek kezdjen sportolni, és a világbajnokság segítségével tovább növeljük a hobbifutók már most is félmilliós táborát."

 

Márki-Zay szerint Németh kinevezése bicskanyitogató

Nem kellett azonban sokáig várni, hogy a baloldal felhördüljön. A sort a mindenhez értő Márki-Zay Péter kezdte:

"Egy olyan ország sosem lesz sikeres, ahol nem az elvégzett munka, a szaktudás és teljesítmény a mérvadó, hanem a hatalomhoz való lojalitás. Elképesztő, már-már bicskanyitogató az, ahogy a Fidesz embereket és szakmákat aláz meg azzal, hogy politikai kötődés alapján ültet embereket egy-egy jól fizető székbe. Mivel érdemelte ki Németh Balázs az atlétikai vb-t szervező cég igazgatói pozícióját? Hát biztosan nem a kiváló szervezőkészségével vagy a nagy múltra visszatekintő sportteljesítményével, és egész biztosan nem a kiemelkedő pénzügyi és vállalkozási ismereteivel."

Márki-Zay Péter ezek szerint nem látogatott el Németh Balázs oldalára, hiszen ha ezt megtette volna, tudná, hogy nem idegen a híradós számára a sport, a szervezés, és mint tudjuk, a kommunikáció sem - írja a PestiSrácok.hu. Kiemelik: 

abban viszont nem kételkedett Márki-Zay, hogy a politikusokat éveken át faggató Kálmán Olga jó lesz-e főpolgármesteri tanácsadónak vagy országgyűlési képviselőnek, illetve Pikó András volt rádiós polgármesternek. 

Ahogyan abban sem kételkedett, hogy egy ATV-s műsorvezető, nevezetesen Péterfi Judit, aki korábban igen sokat foglalkozott bűnügyi és életmódtémákkal, beválik-e sajtófőnöknek – majd saját bőrén tapasztalta.

Ahogyan Simon András is megbukott, mint kommunikációs kampányfőnök.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában