Tagadnak

2023.07.11. 10:45

Már a Párbeszéd is elhatárolódik Karácsony mozgalmától

Korábban Szabó Tímea arról beszélt, hosszabb távra terveznek a 99 Mozgalommal - hívja fel a figyelmet a Magyar Nemzet.

MW

Budapest, 2019. október 23. Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke, frakcióvezetõje beszél, mögötte Karácsony Gergely fõpolgármester, a Párbeszéd társelnöke (j), Tordai Bence, a Párbeszéd országgyûlési képviselõje (j2) és Váradiné Naszályi Márta (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP), az I. kerület polgármestere (b) a párt október 23-i, az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésén Göncz Árpád néhai köztársasági elnök III. kerületi szobránál 2019. október 23-án. MTI/Soós Lajos

Fotó: Soós Lajos

„A 99 Mozgalom a Párbeszéd – Zöldektől független szervezet, így nem tudunk nyilatkozni a működését illető kérdésekről” – válaszolta Karácsony Gergely pártja szemrebbenés nélkül a Szabad Európának, amikor a kormánypártisággal aligha vádolható portál a főpolgármester körül egyre terebélyesedő botrányról érdeklődött. Ismert: a Nemzeti Információs Központ nemrég nyilvánosságra hozott jelentéséből kiderült, hogy a Karácsony Gergely miniszterelnök-jelöltségét segítő 99 Mozgalom összesen több mint ötszázmillió forint támogatást kapott. Az összeget ráadásul tizenkilenc részletben Perjés Gábor, a Párbeszéd II. kerületi képviselője fizette be, nagy részét nem is forintban, hanem valutában. 

Bár az ügyben már a Nemzeti Adó- és Vámhivatal is eljárást indított, Karácsony váltig állítja: dobozkákban összegyűjtött mikroadományokból származik a félmilliárdos támogatás.

A Párbeszéd állítása – miszerint nekik semmi közük a 99 Mozgalomhoz – már-már arcpirító - írja a Magyar Nemzet

2021 májusában, amikor a mozgalom támogatásával, illetve annak nevében Karácsony megkezdte előválasztási kampányát, Szabó Tímea a párt akkori társelnökeként azt hangoztatta a Népszavának: „Ha kormányváltást akarunk, akkor a jelenlegi ellenzéki szavazói bázison túl kell nyúlni. Ehhez ki kell lépni a pártos világból, és nyitni a pártot még nem választók, illetve azok felé is, akik eddig egyáltalán nem politizáltak. A 99 Mozgalom ennek az eszköze.” Sőt a Párbeszéd akkori társelnöke azt is hangoztatta, hogy hosszabb távra terveznek a mozgalommal.

Mindeközben már a baloldal és médiája is válaszokat vár a főpolgármestertől. A Szabad Európa, a 24.hu, illetve a magát tényellenőrnek nevező Lakmusz.hu után tegnap a Telex is "Bohózatnak tartják Karácsony magyarázkodását az ötszázmillióról az ellenzéki politikusok" címmel közölt cikket. 

Ebben a Momentum kivételével valamennyi baloldali párt élesen bírálta a főpolgármestert. 

A teljes cikk ITT olvasható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában