Politikai geg

2023.07.27. 17:17

Szánthó Miklóst meggyőzte Michael J. Knowles könyve

Az Alapjogokért Központ által kiadott mű hiánypótló iránymutatás, a rögvalóságot írja le teljesen hitelesen és olyan formában, amibe nem lehet belekötni - írja a Magyar Nemzet.

MW

Forrás: Facebook

A 245 üres lapból álló, de hatoldalas irodalomjegyzékkel rendelkező könyvről a Magyar Nemzet az Alapjogokért központ főigazgatóját, Szánthó Miklóst kérdezte. 

– Miért jelentős, hogy a legújabb kori liberalizmusról szóló könyv „magyarul” is megjelent?
– Egy-két évtizeddel ezelőtt a kommunista hagyományoktól látszólag megtisztított baloldali politika kvintesszenciája a viszonylagosság és az "ÉN" középpontba állítása, ami társadalmi nihilhez, teljes kiüresedéshez vezet - a könyv üres lapjai ennek nyers, de szerintem hatásos megjelenítése. Igen, ez talán az első, a liberalizmus szellemi igényességéhez mérhető tudományossággal elkészített nemzetközi, és most magyarra fordított mű. Nem hiába írt ajánlást hozzá Donald Trump, de Kocsis Máté vagy Bayer Zsolt is: valóban megdöbbentő részletességgel tartalmazza Biden, Soros, Gyurcsány vagy Karácsony Gergely egyetemes politikatörténet legkiválóbb lapjaira kívánkozó gondolatait is. 

Az Alapjogokért Központ adta ki az MCC Fesztre látogató amerikai publicista és kommentátor Miért is szavazzunk a libernyákokra? – Átfogó, kimerítő szakmai útmutató című művét
Forrás: Alapjogokért Központ

– Mennyire értékelhető sikeresként egy ilyen politikai geg?
– A szerző alkotását övező nemzetközi és hazai „független-objektív sajtó” fortyogásból megállapíthatjuk, hogy sikerült bevinnünk egy lengőbordára mért ütést. Ugye, úgy tartják az európai értékek alapján, ahogy a demokrácia meg a jogállam, a humor is baloldali műfaj: hát, nem az. Persze talán trilógia nem lesz a könyvből, de egy második kötetet várok, hátha Knowles magyarországi tartózkodása, kultúrantropológusokat megszégyenítő kutatásai során rábukkan még valami érfalrepesztő frappánsságra a Momentum vagy a Párbeszéd geopolitikai vagy társadalomfilozófiai érvrendszere kapcsán.

A teljes interjút ITT olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában