Feledékenység?

2023.08.04. 13:19

Karácsony a kormány támogatását követeli, miközben kitiltotta az autókat a Lánchídról

Az autósok továbbra sem vehetik birtokba a Lánchidat – közölte Karácsony Gergely a Magyar Nemzet kérdésére a híd pénteki átadásán. A főpolgármester hozzátette: még mindig várják a kormány hatmilliárd forintos támogatását a Lánchíd felújítására.

MW

Karácsony Gergely főpolgármester beszédet mond a felújított Lánchíd átadásán a híd budai hídfőjénél 2023. augusztus 4-én

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

A Magyar Nemzet cikkében azonban emlékeztet arra, amit Karácsony Gergely rendszeresen elfelejt, vagyis hogy a Fővárosi Önkormányzat korábban arról állapodott meg a kormánnyal, hogy 

a hatmilliárdos támogatás feltétele, hogy a gépjárműforgalom teljes vagy részleges korlátozása ne haladja meg a 18 hónapot.

A főpolgármester a mai átadón beszámolt arról is, hogy semmivel sem került többe a felújítás az előző, Tarlós István főpolgármestersége alatt meghatározottnál. Mint Karácsony mondta, ez egy téves információ, azonban korábban Wintermantel Zsolt, a Fidesz–KDNP fővárosi frakcióvezetője lapunknak a közelmúltban felhívta a figyelmet a főpolgármester valótlan állításaira. 

Kifejtette, hogy a Lánchíd felújítása nemcsak ötmilliárd forinttal drágábban, hanem csökkentett műszaki tartalommal valósul meg, hiszen az eredeti tervekhez képest a Váralagutat és a Széchenyi István teret nem újítják fel. 

A Tarlós István vezette korábbi Fővárosi Önkormányzat által kiírt közbeszerzés pedig ezeket a munkálatokat is tartalmazta.

A mai átadón Karácsony Gergely nem adott egyértelmű választ arra, hogy meghívták-e Tarlós Istvánt az átadóra, de megköszönte a felújítás terveit a korábbi főpolgármesternek.

Az eredeti cikk a Magyar Nemzet felületén érhető el!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában