Vélemények

2023.08.26. 08:47

Mráz Ágoston Sámuel: Tucker Carlson kritikája őszinte volt

A Nézőpont Intézet vezetője osztja az amerika sztárújságíró véleményét, miszerint az amerikai nagykövet nem viselkedik diplomataként, sokkal inkább politikai aktivistaként.

MW

Tucker Carlson, a Fox News amerikai konzervatív televízió mûsorvezetõje, közéleti kommentátor elõadást tart Esztergomban a Mathias Corvinus Collegium Feszten (MCC Feszt), a Széchenyi téren 2021. augusztus 7-én

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Tucker Carlson, az amerikai sztárújságíró a héten interjút adott a Mandinernek. A konzervatív véleményvezér több témát is érintett, ilyen volt Amerika szerepe az orosz-ukrán háborúban, de beszélt Magyarországról és David Pressmanről, az amerikai nagykövetről is. 

A magyar államigazgatásban is meglepetést okozott a magyarok amerikai beutazásának szigorítása, egy kormányközeli forrásból úgy tudni, hogy David Pressman döntésére keményített be az amerikai fél. Majd pedig a nagykövet az erről író Magyar Nemzetnek küldött egy levelet, miszerint nem megfelelő a szóhasználat és cseréljék ki. 

Carlson az interjúban kifejtette, mindenféle hazugságot állítanak Magyarországról, például, hogy nem demokratikus, pedig Carlson szerint a sajtó sokkal szabadabb itt, mint Amerikában. 

Szégyellem magam, hogy egy olyan ijesztő kis szürkeséget küldtünk ide az Egyesült Államokat képviselni, mint David Pressman. Nem képviseli ő az Egyesült Államokat, higgye el nekem!

 − fogalmazott Carlson.

Az, ami a szemünk előtt történik, ez egy amerikai belpolitikai vita, a magyarok jelentős többsége pedig csodálkozással vegyes értetlenséggel figyeli az amerikai nagykövet munkásságát – jelentette ki a Magyar Nemzet megkeresésére Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője.

Tucker Carlson kritikája őszinte volt és a szíve mélyéről jött, hiszen a feladata egy nagykövetnek az, hogy segítse a kulturálisan, gazdaságilag, akár geopolitikailag ellentétes oldalon, másképpen gondolkodó országok közötti együttműködést, hogy megtalálják a közös pontot. Magyarország pedig nem is ellentétes ország, hanem a szövetségesük – mondta a szakértő.

Ebben a helyzetben azt tapasztalni nap, mint nap hogy a szövetségesével szemben az amerikai nagykövet állandó kritikát, kioktatást gyakorol és fogalmaz meg, ez legalábbis furcsa és nem felel meg annak a nagyköveti szerepnek, hogy esetleges ellentétes véleményben is próbálja megtalálni a közös pontokat – tette hozzá Mráz Ágoston Sámuel.

 A Nézőpont Intézet vezetője osztja Tucker Carlson véleményét, miszerint az amerikai nagykövet nem viselkedik diplomataként, sokkal inkább politikai aktivistaként.

Úgy gondolom, hogy amerikai szempontból sem végez jó munkát, mert nem talál hangot a kormánnyal és nem tudja az Egyesült Államok érdekeit sem érvényesítni, hanem természetes reakcióként ellenállást, értetlenséget vagy fejrázást vált ki egy-egy akciója. Az, hogy ő politikai aktivista az nem csak furcsa, hanem kontraproduktív is

 – emelte ki a szakértő, aki szerint hogyha 2024-ben Trump nyeri a választásokat, akkor Pressman nagykövetsége azonnal meg fog szűnni, de ez sokkal korábban is bekövetkezhet.

A teljes cikket a Magyar Nemzeten olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában