Kiállás

2023.08.25. 14:06

Tucker Carlson: nagyra tartom Orbán Viktor politikai képességeit

Hosszú interjút adott Tucker Carlson amerikai sztárújságíró a Mandinernek. A konzervatív médiaszemélyiség az orosz-ukrán háború kapcsán Amerika szerepéről, David Pressmann-ről, és Magyarországról is beszélt.

MW

Tucker Carlson, a Fox News amerikai konzervatív televízió mûsorvezetője, közéleti kommentátor előadást tart Esztergomban a Mathias Corvinus Collegium Feszten (MCC Feszt), a Széchenyi téren 2021. augusztus 7-én

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Tucker Carlson egyebek mellett azt mondta, hogy Orbán Viktor miniszterelnök amerikai megítélését teljes mértékben az amerikai sajtó ellenőrzi, amely olyan okokból gyűlöli őt, amelyeknek semmi közük a tetteihez.

Orbán nem szélsőséges. Rendkívül tehetséges politikus. Közép-Európa közepén egy tízmilliós, sík ország van rá bízva, hét szomszédos állam gyűrűjében. Az Egyesült Államoknak kettő szomszédja van, mindkettő jelentéktelen kis testvér, amely olcsó munkaerőt ad az országunknak

– fogalmazott, hozzátéve, a magyar kormányfőnek ráadásul nemcsak ezzel a hét országgal, hanem az EU-val is el kell bírnia, amihez óriási diplomáciai tehetség szükséges.

Kétlem, hogy Orbán Viktor vagy bármely magyar szeretné az oroszokat. Kétszer lerohanták Magyarországot, hogy is szerethetnék? De muszáj kijönniük Moszkvával, mert ez a hatalmas ország mindig itt lesz. Nem lehet egyszerűen csak leírni a gonosz birodalmaként és befejezni a vele való párbeszédet. Muszáj szóba állni vele, szükség van az energiamegállapodásokra, ha létezni akarnak

– mondta.

Úgy folyatta: bízik abban, hogy a magyar kormány képes kezelni az Egyesült Államokat. Egy tízmilliós országnak néha akkor is mosolyognia kell, amikor nincs hozzá hangulata.

Nagyra tartom Orbán politikai képességeit

– húzta alá.

Az orosz-ukrán háború kapcsán a médiaszemélyiség az interjúban kifejtette, hogy 

az Egyesült Államok meg akarja dönteni a Putyin-kormányt és rezsimváltást akar. Ki akarja nyírni az  orosz elnököt és leváltani valaki olyasvalakire, akinek megfelel az amerikai vezetésű világrend.  

Arra a kérdésre, hogy legyőzhető-e Oroszország az amerikai sztárújságíró úgy fogalmazott, hogy Oroszország nem Afganisztán vagy Szíria. És ezeket a szegény országokat sem tudta az amerikai haderő legyőzni. Így Oroszország megdöntése Carlson szerint egyenesen „őrültség”, hiszen az egységesebb jelenleg, mint hazája, amely ráadásul csőd felé halad.

Carlson felidézte, hogy az Egyesült Államok volt az, aki erőltette ezt a háborút, hiszen Kamala Harris egy héttel a háború kezdete előtt, a Müncheni biztonsági konferencián azt mondta Zelenszkijnek, hogy szeretnék, ha csatlakozna a NATO-hoz Ukrajna.

Ezzel pedig valami választ akartak kiprovokálni az oroszokból, de valószínűleg erre nem számítottak. Most pedig amikor ukránok százezrei haltak már meg, milliók menekültek el, egyáltalán nem érdekli Bidenéket az, hogy pusztul a nemzet. 

Ez az ő bűnük 

− mondta el az újságíró.

Tucker Carlson elmondta véleményét David Pressman, amerikai magyar nagykövet vízumbotrányáról. Korábban már írtunk az Amerikában élő magyarok ellen bevezetett szankcióról. 

A médiaszemélyiség álláspontja szerint: 

Magyarország keresztény ország, sértő az Egyesült Államokra nézve, amely elutasítja a valódi kereszténységet, a kormány pedig kifejezetten utálja azt.

Megvetik azt a vallást, ami mérhetően több szabadságot és boldogságot hozott az embereknek, mint bármi más ideológia

– tette hozzá.

Majd kifejtette, hogy: 

mindenféle hazugságot állítanak emiatt Magyarországról, például, hogy nem demokratikus, pedig Carlson szerint a sajtó sokkal szabadabb itt, mint Amerikában.

Szégyellem magam, hogy egy olyan ijesztő kis szürkeséget küldtünk ide az Egyesült Államokat képviselni, mint David Pressman. Nem képviseli ő az Egyesült Államokat, higgye el nekem!

− fogalmazott Carlson.

A teljes interjú IDE KATTINTVA olvasható!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában