Fontos témák

2023.10.11. 12:59

Orbán Viktor Georgia miniszterelnökével tárgyalt a politikai és a gazdasági együttműködésről

Orbán Viktor miniszterelnök kétoldalú tárgyalást folytatott Irakli Garibasvili georgiai miniszterelnökkel szerdán Tbilisziben – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

MW

Irakli Garibasvili georgiai kormányfő (j) fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt Tbilisziben 2023. október 11-én

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Benko Vivien Cher

Megállapították: a politikai kapcsolatokat erősíti, hogy mindkét ország hasonló elveket vall, fontosnak tartja a hagyományos nemzeti, keresztény értékek megőrzését és képviseletét.

Magyarország célja, hogy az utóbbi években kialakított kiváló magyar-georgiai politikai kapcsolatokat felhasználva és kiegészítve, a kereskedelem és gazdaság területén is hasonlóan eredményes együttműködést folytasson Georgiával – hangzott el a találkozón.

Georgiában már most is jelentős magyar cégek vannak jelen, és a magyar befektetőket szívesen, nagy bizalommal fogadják. Az agráripari együttműködésben különösen nagy potenciál rejtőzik

 – állapították meg.

 

Szóba került, hogy Magyarország évente 80 ösztöndíjat ajánl fel georgiai hallgatóknak a Stipendium Hungaricum program keretében – ismertette Havasi Bertalan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában