Az Igazság órája

2023.11.05. 10:05

Amerikai és izraeli zsidó barátaink hálásak a magyar kiállásért (videó)

A világ átrendeződik, de a szabad világ vezetője az Egyesült Államok marad.

MW

Résztvevő a Hamász palesztin iszlamista szervezet által október 7-én hajnalban megtámadott Izraelért tartott szolidaritási istentiszteleten a Dohány utcai zsinagógában 2023. október 11-én. A megemlékezést a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) és a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) szervezte

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Egyetlen nem amerikai résztvevőként az Alapjogokért Központ küldöttsége vett részt a Republican Jewish Coalition (RJC) éves nagygyűlésén az Egyesült Államokban – mondta el Az Igazság órájában, az Alapjogokért Központ és a Hír FM közös műsorában Törcsi Péter, az Alapjogokért Központ operatív igazgatója. – A különböző nemzetközi szervezetekben nagyon erős a palesztin lobbi, rengeteg szekértolója van annak a terrorbaloldalnak, amelynek itthon is vannak támogatói. Magyarország viszont nem csak szavakban, hanem tettekben is mindig ott állt Izrael mellett, és ezt pontosan tudják amerikai (és izraeli) zsidó barátaink. Elmondták: hálásak érte, hogy Magyarországra lehet számítani. És azt is tudják, hogy szemben sok Nyugat-európai országgal, Magyarországon valóban zéró tolerancia van az antiszemitizmussal szemben, itt antiszemita terrorpárti nagygyűléseket nem lehet megszervezni – fejtette ki Törcsi Péter.

Az RJC nagygyűlésén beszédet mondott az összes republikánus elnöjelölt (Mike Pence itt jelentette be, hogy visszalép), így a versenyben toronymagasan vezető Donald Trump is. A volt elnök meleg szavakkal dicsérte Orbán Viktor magyar miniszterelnököt. Tóth Erik, az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója hangsúlyozta: az amerikai jobboldal számára Magyarország jó példává vált. Trump mondta ki, hogy Közép-Európában van Európa politikai ereje, és ebben kulcsszerepe van Orbán Viktornak – jegyezte meg a kutatási igazgató.

A rendezvényen találkoztak Mike Johnsonnal, az amerikai képviselőház frissen megválasztott új elnökével is – mondta el Törcsi Péter, aki az amerikai kapcsolat jelentőségéről megjegyezte: Valóban átrendeződik a világ, vannak kihívói az Egyesült Államoknak, de egy dolgot nehéz lesz megváltoztatni, hogy az USA a katonai és politikai vezetője a szabad világnak. Nem is érdekünk, hogy ez megváltozzon, mert enélkül a világ nem lenne szabad – jegyezte meg.

A műsorban szó volt a Nemzeti Konzultációról is. Tóth Erik kifejtette: vagy elfogadják a baloldali megmondóemberek vagy nem, de ez egy jobboldali tradíció. Még ellenzékben hirdette meg Orbán Viktor miniszterelnök. Amikor pedig a Fidesz–KDNP 2010-ben kormányra került, a kétharmados felhatalmazással nemhogy nem élt vissza, hanem minden fontos politikai, gazdasági, kulturális kérdésben nemzeti konzultációt indított.

Az Igazság óráját itt tekinthetik meg:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában