Avató

2023.11.09. 14:58

Átadták a zalaegerszegi egyházi fenntartású Szent Család Óvoda kibővített, felújított épületét

Két évig zajlott a bővítés és a felújítás a Szent Család Óvoda épületén, melynek csütörtökön tartották meg az ünnepélyes átadását. Az óvodát Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Székely János megyés püspök avatta fel.

MW

Az udvart is megtekintették a vendégek: dr. Sifter Rózsa főispán, dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Kovácsné Ujj Andrea óvodavezető, Balaicz Zoltán polgármester, Vigh László országgyűlési képviselő

Forrás: zaol.hu

Fotó: Pezzetta Umberto

A Köztársaság úti óvodában 1997-ben kezdődött el a keresztény szellemiségű gyermeknevelés, 2002-ben három, 2010-ben már négy csoport működött, 2011-ben tornateremmel bővült az intézmény, s ebben az évben lett egyházi fenntartású – számolt be a Zala Vármegyei Hírportál, a zaol.hu

Jelenleg 135 kisgyermeket nevel az óvodában 11 óvónő.

 Minderről az átadóünnepségen szólt a gyermekintézmény vezetője, Kovácsné Ujj Andrea.

Sokan bábáskodtak a Szent Család Óvoda épületének felújításánál: elöl dr. Gyimesi Endre volt polgármester, Galbavy Zoltán önkormányzati képviselő, Orosz Ferencné önkormányzati képviselő, Kovácsné Ujj Andrea óvodavezető, Stróber László apátplébános, dr. Sifter Rózsa főispán, mögöttük Kónya Zoltán, a Homeland Kft. ügyvezetője, Vigh László országgyűlési képviselő, dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, dr. Székely János megyés püspök, Balaicz Zoltán polgármester, Bognár Ákos önkormányzati képviselő, Czigány István építész, tervező 
Fotó: Pezzetta Umberto / zaol.hu / Forrás:  zaol.hu

Balaicz Zoltán polgármester a beruházás kapcsán hangsúlyozta az önkormányzat, az egyház és az állam példaértékű együttműködését, amely lehetővé tette, hogy 1 milliárd forint ráfordítással korszerű épületben nevelkedjenek azok a zalaegerszegi gyerekek, akiknek szülei a vallásos nevelést fontosnak tartják.

 Zalaegerszeg önkormányzata az összes gyermekintézmény felújítását célul tűzte, ez a munka jó ütemben halad. A város egyházi épületek felújításában is részt vesz, mindehhez élvezik dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes támogatását. 

A gyerekek létszáma pedig bizonyítja, hogy igény van a keresztény szellemben működő óvodára a városban. Vigh László országgyűlési képviselő elmondta, a keresztény szellemiség talaján jó úton jár az ország, az óvoda érdemei közül pedig kiemelte a szintén keresztény elveket valló iskolára való felkészítést. 

Dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a test, a szellem és a lélek együttes fejlesztésére irányította a figyelmet, jelezve, az óvoda nem gyermekmegőrző intézmény, hanem ez esetben a fogékony életkornak megfelelően alakítja a vallásos érzület iránti érzékenységet. A névadás meglátása szerint arra utal, hogy példaként állítja a Szent Család, azaz a család fontosságát. 

A vendég is kiemelte, látható, hogy helyi szülői igény nyomán bővül, gyarapszik a zalaegerszegi Szent Család Óvoda közössége, végül elismeréssel szólt a város vezetéséről, amely a jó ügyek mellé kellő forrást is képes szerezni az állammal, a kormánnyal való jó együttműködésnek köszönhetően. Ezután Kónya Zoltán, a kivitelező Homeland Kft. ügyvezetője jelentette készre az épületet.

Dr. Székely János szombathelyi megyés püspök örvendetesnek nevezte, hogy a gyermekintézmények fokozott figyelmet kapnak, hiszen a gyermekek, tehát a jövő nevelése a legfontosabb feladat, s ebben a szülők mellett nagy felelősség hárul az óvodára, iskolára. 

A püspök megáldotta az épületet, ezután a vendégek Kovácsné Ujj Andrea kalauzolásával végigjárták az óvodát, megtekintették a kápolnát, a csoportszobákat és az udvart is, ahol találkozhattak a gyerekekkel.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában