Vlog

2023.11.18. 19:07

Bayer Zsolt: az emberek többsége normális, de a mainstream nyugati politikusok nagy része idióta (videó)

A Magyar Nemzet publicistája vlogjában górcső alá vette annak a 21 országot felölelő kutatásnak az eredményét, amelyben az embereket arról kérdezték, hogy miképpen látják a XXI. század elején a világ geopolitikai helyzetét.

MW

Bayer Zsolt író, újságíró, mûsorvezető A vadászat választott engem című könyv bemutatóján a Mezőgazdasági Múzeumban 2022. január 12-én

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Nemrégiben ért véget egy 21 országot felölelő nagy kutatás, amelyben egyebek mellett részt vett az Oxfordi Egyetem is. És ahol arról kérdezték az embereket, hogy miképpen látják a XXI. század elején a világ geopolitikai helyzetét – kezdte vlogját Bayer Zsolt.

Mint a kutatásból kiderült, az emberek többsége már nem két szemben álló tömbnek látja a világot, és azt szeretnék, ha minden ország a saját érdeke szerint kötne szövetségeket, elsősorban gazdasági ügyekben.

Ennek megfelelően a legtöbb ember úgy véli, a saját országának együtt kellene működnie Kínával is gazdasági téren. 

A kutatás során az orosz–ukrán háború is szóba került. A legtöbben úgy vélik, Oroszország fogja megnyerni a háborút, és nem lehet arra várni, hogy Ukrajna visszafoglalja majd az elveszített területeit, azonnali tűzszünetre és békekötésre van szükség.

Mindezzel szemben a nyugati mainstream politika kétpólusú világrendben gondolkodik, és azt próbálja elhitetni az emberekkel, hogy például Kínát ki kell zárni a világgazdasági folyamatokból, és a Nyugat nem működhet együtt sem Kínával, sem Oroszországgal, Ukrajnát viszont az „idők végezetéig” támogatni kell pénzzel és fegyverrel, kerül, amibe kerül

 – fogalmazott Bayer Zsolt. 

Magyarul, ha a kutatásból megpróbáljuk a végső következtetést levonni, akkor az derül ki, hogy az emberek döntő többsége normális, ezzel szemben a mainstream nyugati politika és a mainstream nyugati politikusok döntő többsége idióta

– mondta.

A publicista végezetül hozzátette: mivel elsősorban a magyar miniszterelnökre aggatják nyugaton előszeretettel a „populista” jelzőt, így ma az számít populistának, aki az emberek döntő többségének akaratát, szándékát próbálja megvalósítani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában