Tatai tüzérek

2024.02.06. 22:46

Böröndi Gábor: a honvédség motivált fiatalokat vár a PzH 2000 önjáró lövegre

Motivált fiatalokat vár a Magyar Honvédség a világ egyik legmodernebb tüzérségi eszközére, a PzH 2000 önjáró lövegre a tatai tüzérekhez – mondta Böröndi Gábor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke az M1 aktuális csatorna HadErő című műsorában kedden. A tatai tüzérekhez február 12-ig lehet jelentkezni, 737 ezer forintos bruttó illetményért.

MW

Böröndi Gábor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke beszédet mond az Embert a vasra! kampány bakonykúti állomásán, az új magyar tüzérség alappilléreként hadrendbe állított PZH 2000-es, 150 milliméteres önjáró lövegek éleslövészetén 2023. november 16-án, az Adaptive Hussars 2023 többnemzeti országos hadgyakorlat idején

Forrás: MTI

Fotó: Vasvári Tamás

A magazinműsorban Böröndi Gábor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke arról beszélt, hogy motivált fiatalok jelentkezését várják, akiket majd fizikailag felhoznak olyan szintre, hogy jó katonák legyenek. „Legyen bennük motiváció, akarják csinálni. Ez pont elég” – fogalmazott. 

Hozzátette:

 pozitívum, ha a jelentkezők értenek az elektronika világához. 

A műsorban Győri Tamás százados, a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokságának toborzótisztje elmondta: a PzH 2000-ekkel felszerelt tatai tüzérosztályhoz toboroznak katonákat. Összesen 400 fiatalnak szeretnének beosztást biztosítani, kiemelt, 737 ezer forintos bruttó illetménnyel. 

Hozzátette: 

a bevonulás napjáig, február 12-éig várják az érdeklődőket, akik a vármegyei toborzóirodákban és az iranyasereg.hu/pzh online felületen jelentkezhetnek. 

A műsorban több, az MH Klapka György 1. Páncélosdandárnál szolgáló katonát is megszólaltattak. Lele Gergő hadnagy arról beszélt, jelenleg a PzH 2000-es modellek közül a magyar a legfejlettebb, legmodernebb. 

Máthé Gergely őrmester azt emelte ki, hogy a PzH 2000 tűzüteme páratlan, 10 másodperc alatt három gránátot tud kilőni. 

Hozzátette: a bevonulók remek csapat tagjai lehetnek a tatai tüzérosztálynál, és kiemelte az egység családias hangulatát. 

Vörös Balázs százados szerint azért jó a tatai tüzérekhez tartozni, mert az egy vidám, bajtársi közösség. „Tudunk dolgozni és szeretünk is” – jegyezte meg. 

A műsorban a bakonykúti gyakorlóterén, a PzH 2000 önjáró löveg éleslövészetén készített felvételeket is bemutattak. Bartók Barnabás alezredes (MH Klapka György 1. Páncélosdandár) arról beszélt, a PzH 2000 „akár 40 kilométeres lőtávolságig is képes” csapást mérni, de a lőtér sajátosságai miatt a gyakorlaton 12 kilométerre lévő célokat pusztítottak el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában