Közlemény

2024.03.01. 17:48

KIM: harmadik országbeli állampolgárok számára adható a Magyar Kártya

Harmadik országbeli állampolgárok számára adható a Magyar Kártya - tudatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) közleményben az MTI-vel pénteken.

MW

Csák János kulturális és innovációs miniszter az M5 csatorna Ez itt a kérdés című műsorának felvételén a Magyar Nemzeti Múzeumban 2024. február 27-én

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

A Hivatalos Értesítőben 2024. február 29-én megjelent Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter közleménye azon szakmai képesítések köréről, amelyek a Magyar Kártya kiadásának előfeltételei. 

Az Országgyűlés lehetővé tette, hogy a magas szakmai kompetenciával rendelkező harmadik országbeli állampolgárok részére Magyar Kártyát lehessen kiadni. 

A törvény rögzíti, hogy a harmadik országbeli állampolgár csak abban az esetben kaphat Magyar Kártyát, ha foglalkozása meghatározott felsőfokú szakmai képesítést igényel. 

A kultúráért és innovációért felelős miniszter a Magyar Kártyára jogosító szakmai képesítések köreként a matematikai, a természettudományos, a műszaki és az informatikai szakképzettségeket jelölte meg, ilyen módon is biztosítva a gazdaság dinamizálásához szükséges többletmunkaerőt - közölte a tárca.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában