Budapest

2024.04.22. 06:30

Szentkirályi Alexandra: ki kell tenni Gyurcsány embereit a Városházáról

A kormánypártok főpolgármester-jelöltje a Magyar Nemzetnek adott interjúban arról beszélt, ha valaki ma bemegy a Városházára és körülnéz, akkor úgy érzi, létrejött a harmadik Gyurcsány-kormány.

MW

Forrás: Facebook/Szentkirályi Alexandra

Szentkirályi Alexandra a lapnak adott interjúban felelevenítette, hogy csaknem tíz éven keresztül, 2010 és 2019 között a szülővárosáért dolgozott. 2010 és 2014 között képviselőként vett részt a Fővárosi Önkormányzat munkájában, 2014 és 2019 között pedig Tarlós István felkérésére főpolgármester-helyettesként folytatta a munkát, ő felelt a humán területekért a fővárosban, így belelátott, miként működik egy város vezetése. 

Szentkirályi Alexandra megoldaná a főváros és a kormány közötti háborúskodást. Hangsúlyozta, le kell ülni és meg kell kezdeni a két fél közötti tárgyalásokat. 

Annyi biztos, hogy nem előremutató, ha valaki a főpolgármesterhez hasonlóan állandóan panaszkodik és a kormányra mutogat, és azt magyarázza, hogy mi miért nem az ő dolga. A budapestiek joggal várják el azt, hogy valaki ne csak jártassa a száját, hanem tűrje fel szépen az ingujját, és kezdjen hozzá a munkához. Az, hogy nem dolgoztak érdemben, sajnos meglátszik a városon

– mondta. 

Úgy fogalmazott, ha végigsétálunk Budapesten, akkor sok helyen azt látjuk, hogy olyan, mintha örökké lomtalanítás lenne, amit sosem takarítanak el. 

Egy centiméternyi villamosvonal vagy metróvonal sem épült 2019 óta, mindeközben pedig teljesítménynek értékelik egy mosdó kialakítását a Blaha Lujza téren. Napestig lehetne sorolni azt, hogy mennyi feladat van Budapesten, amelyeket a kormánnyal közösen kell megoldani. A városunk ugyanis nemcsak az itt élő 1,7 millió ember otthona, hanem a nemzet fővárosa is egyben.

Kiemelte: 

Gyurcsány Ferenc a háborúskodás oka, aki egyértelműen megüzente Karácsony Gergelynek, hogy szembe kell fordulnia a kormánnyal. 

Szentkirályi Alexandra hangsúlyozta, a hétpontos tervének az egyik sarokpontja, hogy ki kell tenni Gyurcsány embereit a Városházáról. 

A teljes interjú IDE kattintva olvasható.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában