Diplomácia

2024.05.22. 08:02

Szijjártó Péter részvétét fejezte ki az iráni elnök és külügyminiszter halála miatt

Részvétét fejezte ki a külgazdasági és külügyminiszter Ebrahim Raiszi iráni elnök és Hoszein Amirabdollahián külügyminiszter és más iráni tisztviselők halála miatt, akik a május 19-i tragikus balesetben vesztették életüket.

MW

Forrás: Facebook / Szijjártó Péter

Szijjártó Péter a Facebook-oldalán megosztott, Ali Bagheri Kaninak, az Iráni Iszlám Köztársaság megbízott külügyminiszterének címzett részvéttáviratában azt írta, hogy "emlékszem a 2021. december 16-i teheráni látogatásom alkalmával Raiszi elnök úrral folytatott találkozómra, és az Amirabdollahián külügyminiszterrel folytatott megbeszéléseimre, aki mindig támogatta a hagyományosan baráti magyar-iráni kapcsolatok erősítését".   

"Soha nem felejtem el, hogy mindig a rendelkezésemre állt, amikor találkozót kértem tőle, és mindig tiszteletet tanúsított Magyarország iránt" - fogalmazott Szijjártó Péter.   

A tárcavezető kifejezte a legmélyebb együttérzését a hozzátartozóknak és az iráni népnek.

"Gondolatban az elhunytak szeretteivel vagyunk" - hangsúlyozta, jó egészséget és sok erőt kívánva a megbízott külügyminiszter felelősségteljes munkájához ebben a nehéz időszakban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában