tragédia

2021.04.28. 14:29

Tűz ütött ki egy illegális szállón a lett fővárosban

Legalább nyolc ember meghalt, további kilenc megsérült.

Tűz ütött ki szerdán egy illegális szállón a lett főváros, Riga szívében, legalább nyolc ember meghalt, további kilenc megsérült – jelentették hírügynökségek helyi forrásokra hivatkozva.

Martins Stakis rigai polgármester a közösségi médiában azt írta: a rendelkezésre álló információk szerint a tűz a lett államhoz tartozó épületben található szálló szobáiban ütött ki, a halálos áldozatok nagy része külföldi. A polgármester nem közölte a külföldi áldozatok állampolgárságát. Stakis szerint „illegális”, nem valódi szállóról van szó, hanem olyan lakásról, amelyet szállóként használtak.

A LETA nevű lett hírügynökség szerint a tűzoltók szerda hajnalban hívást kaptak arról, hogy lángokban áll egy hatemeletes épület felső szintje és tetőszerkezete, a helyszínre érkező tűzoltók nyolc holttestre bukkantak. További kilenc ember megsérült, őket ellátásban részesítették, 24 embert pedig evakuáltak az épületből – áll a tűzoltó és mentési szolgálat közleményében.

A BNS balti hírügynökség szerint a rendőrség bűnügyi nyomozást indított.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!