Győzelem

2022.04.04. 22:55

Gratulált Orbán Viktornak a kazah elnök, Kaszim-Zsomart Tokajev

Az államfő reméli, hogy a kazah–magyar kapcsolatok és a stratégiai partnerség tovább erősödik.

A kazah nép és saját nevében gratulált Kaszim-Zsomart Tokajev kazah államfő Orbán Viktor miniszterelnök és a Fidesz–KDNP koalíció győzelmének – írja a Magyar Nemzet.

Az Ön választási győzelme egyértelmű bizonyítéka annak, hogy honfitársai nagyfokú bizalommal vannak az Ön és pártja politikája iránt, amelynek célja az ország politikai és gazdasági stabilitásának biztosítása, a polgárok jólétének növelése és Magyarország nemzetközi presztízsének erősítése

– áll a magyar miniszterelnöknek megküldött levélben.

A kazah elnök sok sikert kívánt Orbán Viktornak munkájához, a kormány új kezdeményezéseihez, amelyek Magyarország jövőjét szolgálják. Kaszim-Zsomart Tokajev reméli, hogy a Kazahsztán és Magyarország közötti kapcsolatok, valamint a stratégiai partnerség tovább erősödik. A kazah államfő egyúttal hivatalos látogatásra invitálta Orbán Viktort, hogy megvitassák a kazah–magyar együttműködés megerősítésének módjait.

Éppen néhány nappal ezelőtt, április 2-án volt a Kazahsztán és Magyarország közötti diplomáciai kapcsolatok felvételének harmincadik évfordulója. Hazánk az első tíz állam egyike volt, amely elismerte a közép-ázsiai ország függetlenségét 1992-ben, a Szovjetunió felbomlása után. A diplomáciai képviseletek egy évvel később, 1993-ban nyitották meg kapuikat mindkét fővárosban.

Borítókép: Kaszim-Zsomart Tokajev kazah államfõ (jobbra) fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt Nurszultanban 2019. április 24-én / MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsõdi Balázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!