hot!-összeállítás

2018.03.08. 11:21

Pásztor Erzsinek komoly italgyűjteménye van

A színésznő egykor az iszákos Janka nénit alakította, de civilben soha nem volt igazán oda az alkoholért.

Budapest, 2014. február 20. Pásztor Erzsi színésznõ a Hogy volt!? címû tv-mûsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 7-es stúdiójában. A mûsorban a színész munkásságára emlékeznek vissza pályatársaival. MTVA Fotó: Zih Zsolt

A legendás művésznő otthona tele van rejtett emlékekkel és szuvenírekkel, és mindegyikhez valami kedves emlék kapcsolódik. Ez persze nem is csoda, hiszen a gyermeke és az unokái Olaszországban élnek, ahonnan különböző nyalánkságokat hoznak ajándékba – írja a Hot!.

Mindig hoznak egy kis italt, amit én továbbajándékozok – mesélte az ország Janka nénije, aki régebben mértékkel ugyan, de megkóstolgatta a likőröket.

Mindegyik eredeti olasz alkohol, az egyiket például egy kedves színészkollégámnak fogom ajándékozni hálából. Soha nem szerettem az alkoholt, ám egyszer Pécsett szekíroztak egy pincebulin, de akkor is csupán egy pohár bort ittam, amitől azonnal elaludtam a padon

– súgta meg a színésznő.

Erzsi szerencsés helyzetben volt: olyan családba született, ahol senki nem volt nagyivó. Miután a szülei elváltak, a mostohaapja, Jenő bácsi volt az, aki néha a barátokkal megivott pár pohárkával.

Onnan lehetett tudni, hogy az öreg pityókás volt, hogy másnap bűntudatból az újpesti nagypolgári lakásunk összes ablakát lemosta

– mesélte.

A Szomszédok egykori sztárjának azért nem volt fenékig tejfel az élete; mint ismert, a férje alkoholista lett, miután megszületett a gyermekük.

Miatta kellett megszereznem a jogosítványt, mert mindig a kocsma előtt állt a Ladánk. A lányom malacperselyét is feltörte, hogy eligya a benne lévő spórolt pénzt... Ekkor döntöttem úgy, hogy ez nem mehet így tovább, elváltam. Szenvedtem, akkor lett strúmám, vagyis megnagyobbodott a pajzsmirigyem, csonttá-bőrré fogytam. A lányom pedig éveken át engem hibáztatott mindenért

– emlékezett vissza a nehéz időszakra Erzsi, aki soha nem panaszkodik az életére, hanem a mában él, és minden egyes percét élvezi.

Borítókép: MTVA Fotó: Zih Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!