hirdetés

2021.01.08. 00:00

Több mint 700 millió forintról dönthetnek a KGFB-ügyfelek

Több mint 700 millió forintos rendkívüli összeget ajánl fel a Groupama Biztosító a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással rendelkező ügyfeleinek a rendkívüli járványhelyzetre való tekintettel. Az egyszeri összeg sorsáról az érintettek dönthetnek, a felajánlott pénzt saját célra vagy az Országos Mentőszolgálat támogatására is szánhatják. Választásukról január 7-től február végéig a biztosító honlapján keresztül nyilatkozhatnak.

PR cikk

– A koronavírus-járvány az emberek mindennapjai mellett a gazdasági élet szereplőinek működését is jelentősen befolyásolta. A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások területét sem hagyta érintetlenül a pandémia – hangsúlyozta dr. Kálózdi Tamás, a Groupama Biztosító értékesítési vezérigazgató-helyettese. – Az autósok 2020-ban ritkábban használták gépjárműveiket, ezáltal kevesebb balesetet okoztak. A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás alól viszont nincs kibúvó, a törvény értelmében minden autótulajdonosnak szerződést kell kötnie, és pontosan fizetnie kell a díjat. A biztosító az ügyfelek bizalma mellett értékeli azt is, hogy a kevesebb utazással felelősséget vállaltak a járvány terjedésének visszaszorításában. A Groupama ezért döntött úgy, hogy az egyedi kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással rendelkező ügyfelei számára egyedülálló akció keretében egyszeri 700 millió forintos összeget ajánl fel.

dr. Kálózdi Tamás Groupama Biztosító értékesítési vezérigazgató-helyettes
Fotó: Fürjes Viktória / Groupama

– Hiszünk abban, hogy az ügyfeleit ebben a rendkívüli járványhelyzetben is partnerként tekintő, „fair” biztosítótól ez a helyes és méltányos hozzáállás – hangsúlyozta dr. Kálózdi Tamás. A Groupama felajánlása egyébként az egyedi KGFB-szerződési portfóliónk egyhavi díjrészét kitevő összeg – tette hozzá.

A döntés mintegy 250 ezer, egyedi KGFB-szerződéssel rendelkező Groupama ügyfelet érint. A több mint 700 millió forintos összeget az üzembentartók között a 2020. december 28-án hatályos KGFB-szerződések egyhavi díjrészével arányosan osztják fel. A felajánlás minden gépjárműtípus esetén jár, és minden magánszemély, egyéni vállalkozó, vállalkozás, jogi személy üzembentartó megkaphatja, aki 2020. december 28-án a Groupama Biztosítónál 2021. január 1-je után is hatályos egyedi, határozatlan idejű KGFB-szerződéssel rendelkezik. A felajánlás egyszeri, és nem jelenti az ügyfél kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási díjának csökkentését, az változatlan marad.

Az érintettek rendelkezhetnek arról, hogy a biztosító utalja át számukra a felajánlott összeget, vagy számítsa be díjfizetési kötelezettségükbe, illetve támogathatják az Országos Mentőszolgálatot is.

– Társaságunk a felajánlással egyúttal szeretne tisztelegni azok előtt, akikre az elmúlt időszakban különösen nagy teher hárult, és a járvány miatt jóval többet közlekedtek az utakon. A koronavírus elleni védekezésben a mentők 2020-ban rendkívüli szerepet vállaltak, a Groupama Biztosító szeretne köszönetet mondani számukra és kifejezni háláját áldozatos tevékenységükért. A rendkívüli felajánlással megadjuk ügyfeleinknek is a lehetőséget, hogy erkölcsi elismerésüket kifejezhessék a mentőszolgálat dolgozóinak – tájékoztatott dr. Kálózdi Tamás.

Az érintett ügyfelek január 7-től február végéig a Groupama Biztosító honlapjáról is elérhető online felületen, a https://groupama.hu/hu/a-kotelezo-johet-szivbol/ címen nyilatkozhatnak a választásukról, és tájékozódhatnak az akció részleteiről.

A felajánlott több mint 700 millió forint azon részét, melyről nem nyilatkoztak és számlaszám sem áll rendelkezésre, a biztosítótársaság teljes egészében az Országos Mentőszolgálat támogatására fordítja.

Fotó: Fürjes Viktória / Groupama

 

Ezek is érdekelhetik