Fizetett hirdetés

2023.08.17. 13:39

Álláslehetőségek pénzügyi területen Budapesten

A pénzügyi álláslehetőségek meglehetősen népszerű célpontok a budapesti álláskeresők körében. Az ilyesfajta pozíciókért egyebek mellett a BudapestAllas.hu weboldalát is érdemes aktívan látogatni, mivel ezen a portálon is gyakran jelennek meg pénzügyhöz kötődő munkalehetőségek. A következőkben hozunk néhány példát az itt előforduló munkakörökre!

Sonline.hu

Fotó: Budapest Állás

Könyvelő 

A könyvelő pozíció az egyik leggyakrabban visszatérő lehetőség a pénzügy, számvitel, kontrolling álláskategória alatt. A feladatokat ezen esetekben természetesen a tipikus könyvelői tevékenységek jelentik, beleértve a számlák és bankkivonatok rögzítését, a bevallások és az éves beszámoló elkészítését, a hatóságok felé történő adatszolgáltatást, valamint a vállalat vezetőjével való aktív kapcsolattartást. 

A munkakör betöltésének alapvető követelménye szokott lenni a mérlegképes könyvelői végzettség, valamint gyakran a releváns szakmai tapasztalat is. Ezenkívül a felhasználói szintű számítógépes ismeretek (pl. MS Office) és az aktív nyelvtudás is rendszeresen részét az képezi elvárásoknak. A személyes tulajdonságok kapcsán a precizitás, a pontosság és az önállóság bír jellemzően kiemelt jelentőséggel.  

Pénzügyi menedzser 

A BudapestAllas.hu felületén egy plazmaközpont révén pénzügyi menedzser pozíció is előfordult már. Az alapvető feladatok ezen munkakör kapcsán olyan tevékenységek jelentették, mint például a cég könyvelési és pénzügyi feladatainak teljeskörű felügyelete, a különböző biztosítások megkötésében való aktív részvétel, a statisztikai jelentések biztosítása a releváns hatóságok számára, a pénzügyi tervezési folyamatokban történő szerepvállalás, továbbá a társosztályokkal való együttműködés. Itt elérhető a budapesti pénzügyi menedzser állás

Felelősségteljességéből adódóan az esélyes pályázáshoz felsőfokú szakirányú végzettségre, legalább 5 év releváns szakmai tapasztalatra, tárgyalóképes angol nyelvtudásra, illetve magasszintű számítógépes ismeretekre (kiemelten Excel) volt szükség. Mindemellett előnynek számított az IFRS ismerete, az SAP használatában szerzett tapasztalat és a mérlegképes könyvelői vagy adótanácsadói végzettség is.  

Pénzügyi asszisztens 

Végezetül pedig azokról a pénzügyi álláslehetőségekről sem feledkezhetünk meg, amelyek a pályakezdő vagy a kevés tapasztalattal rendelkező pénzügyesek számára szolgálhatnak ideális lehetőségként. Jó példát jelentenek erre a pénzügyi asszisztens vagy pénzügyi ügyintéző pozíciók, amelyek megjelenésére szintén volt már példa a BudapestAllas.hu felületén. Az ilyen munkakörök kapcsán az alapvető feladatokat általában a számlázás, a házipénztár kezelése, a pénzügyi döntések előkészítésében való részvétel, a különböző kimutatások összeállítása, valamint a pénzügyi adminisztrációs teendők elvégzése jelenti.  

Az elvárások tekintetében általában alapvető követelményként fogalmazódik meg a legalább középfokú szakirányú végzettség megléte, továbbá az MS Excel magabiztos ismerete. Olykor az 1-3 éves tapasztalat is elvárás, ugyanakkor gyakran előfordul, hogy pályakezdők jelentkezését is várják a munkáltatók. A személyes tulajdonságok esetében pedig a pénzügyi orientáltság és a nagyfokú precizitás, tanulékonyság tekinthető nélkülözhetetlen kvalitásnak.   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában