Fizetett tartalom

2023.09.23. 01:35

A 67. sz. főút Látrány elkerülő szakaszának építése az utolsó fázisba érkezett

Sonline.hu

A Látrány elkerülő szakasza a Strabag Általános Építő Kft. kivitelezésében az Építési és Közlekedési Minisztérium beruházásában valósul meg mintegy 10,2 kilométer hosszon, amely során a már meglévő 2x1 forgalmi sávos főutat építik át 2x2 sávos, fizikai elválasztású főúttá. Jelenleg a forgalom a szelvény szerinti jobb pályán (Balatonlelle irányba) közlekedik 2*1 forgalmi sávban. A szelvény szerinti bal pályán a régi burkolat átépítési munkái befejeződnek szeptember végén.

Október első heteiben a Kaposvár felé menő iránynak megnyitásra kerül az elkészült bal pálya, és ezzel egyidőben a jobb pálya (ahol eddig a forgalom közlekedett) lezárásra kerül a kopóréteg építési munkái miatt. 

A jobb pálya kopórétegének, és burkolati jel festésének várható időigénye 3 hét, amely idő alatt a kijelölt terelőutakon jutnak el a Kaposvár irányából az M7 autópálya és Balatonlelle, illetve Visz felé közlekedők.

A terelőút a 6713.sz. közút (régi 67. út) azaz Somogytúr, Látrány Balatonlelle 7.sz főúton keresztül tudják az M7 autópályát, és Balatonlellét elérni. A Visz felé közlekedők a Látrány-Visz összekötő utat kell használják úticéljuk eléréséhez.

A forgalomterelésre azért van szükség mert a kopóréteg teljes szélességben kerül kivitelezésre technológiai okokból.

Az M7 autópályánál lévő körforgalomnál is kopóréteg építése miatt egy-egy napra kiterelésre kerül a forgalom az építési munkák idejére.

Kérjük a fenti munkálatok idejére a lakosság szíves megértését és türelmét!

Terelő út:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában