Fizetett hirdetés

2023.09.14. 14:31

Mire kell odafigyelni síelés közben?

Nyilván képtelenség lenne leírni mindazt, amire megéri külön hangsúlyt fektetni síelés közben. A mozdulatok összehangolt tánca épp úgy elengedhetetlen, mint a megfelelő körülmények figyelembevétele. De azért akad egy-két olyan tényező, ami könnyedén kiemelhető a sorból!

Sonline.hu

Fotó: Pixabay

A tapasztalati tudás igazi érték

A https://sportano.hu/sieles oldalon minden percek alatt beszerezhető, ami csak szemnek és szájnak ingere síelés témában. Ilyen alapon akár előképzettség nélkül is fejest ugorhat bárki az ismeretlenbe, mondván, ha minden feltétel megvan, akkor miért is ne? Napjainkban az internetes tájékoztató, sőt oktató videók, online képzések az aranykorukat élik. S bár szakmai szemmel nézve meglepő, de sokan úgy vélik ezek az anyagok bőven elegendőek az alapok elsajátításához, a többi meg úgyis jön magától, hiszen ahogyan a régi, bölcs mondás is tartja, a gyakorlat teszi a mestert.

Nos, ebben az okfejtésben azért akad egy-két bukfenc. A mondás abszolút jogos és igaz, de nem az interneten, videókból összeszedett információ morzsákra vonatkozik. Az elméleti tudás ugyan valóban hasznos, és sok esetben ki is aknázhatóak a benne rejtőző előnyök, ugyanakkor a síelés gyakorlati tevékenység, ami nem közelíthető meg pusztán az elme pallérozásával.

Azaz a legjobb módszer szakember segítségét kérni, lehetőleg kint a helyszínen. A síparadicsomokban a vendégek számára igény szerint biztosítanak különböző szintű képzéseket, így mindenki ott kezdheti el az ismerkedést a síeléssel, ahol éppen tart. Ennek köszönhetően a fokozatosság elvét követve nincsen túlterhelés, mindenre akad elegendő idő, energia és tér.

A minőség preferálása nem lehet kérdéses

A Sportano termékei kivétel nélkül profizmust testesítenek meg, azaz prémium kategóriába sorolhatóak. Ennek óriási a jelentősége, hiszen minden eszköznek, valamint egyéb felszerelésnek bírnia kell a strapálást. Nincs olyan, hogy hoppá, siklás közben megadja magát a léc, vagy éppen nem szigetel kellőképpen a speciális ruházat. Tény, igen, hogy a teljes felszerelés beszerzése nem két forintos hadművelet. Maga a síelés sem tartozik a legolcsóbb téli sportok közé, ugyanakkor egy ilyen tudatos elhatározással, miszerint a minőség mindenkor prioritást élvez, megelőzhetőek a kellemetlenségek, és akár több szezonon át tartó helytállás is bezsebelhető. Ennek fényében máris változik az anyagiakra vonatkozó kép, sokkal kedvezőbbé válik az egész.

Fotó: pixabay 

A bátorság és a vakmerőség nem egy és ugyanaz

Sokan esnek abba a hibába, hogy amikor megtapasztalják a síelés adta szabadságot, a harapni való levegő csodáját, vagy éppen a táj szépségét, meg persze a mozgásforma örömét, akkor mind többre és többre vágynak. Majd hirtelen úgy határoznak, hogy ennyi gyakorlás elég volt, jöhet egy nehezebb pálya. Egy jóval nehezebb pálya, mert majd lassabban, meg óvatosabban mennek, de már készen állnak. A megfontoltság és a realitás talaján való egyensúlyozás ezekben a helyzetekben konkrétan életmentő lehet, mert a fekete pálya halálos veszély mindazoknak, akik nem rendelkeznek kellő gyakorlattal. A türelem művészetét megéri alkalmazni, mert a kitartás végül meghozza a gyümölcsét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában