Fizetett hirdetés

2023.11.14. 10:24

Közösségi tér kialakítása Buzsákon - TOP_PLUSZ-1.2.1-21-SO1-2022-00020

A „Közösségi tér kialakítása Buzsákon” megnevezésű projekt keretében belterületi zöld infrastruktúra, közösségi, kulturális, sportolási infrastruktúra, valamint IKT és okos települési fejlesztések készültek el. A beruházás eredményeképpen megvalósultak a projekt elsődleges céljai, melyek szerint élhetőbb települési környezet került kialakításra oly módon, hogy az érintett közterület környezettudatossá, család- és klímabaráttá vált.

Sonline.hu

Buzsák Község Önkormányzata a TOP_PLUSZ-1.2.1-21 kódszámú, Élhető települések című felhívás keretein belül a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a hazai központi költségvetés finanszírozásában 164.139.384 forint vissza nem térítendő Európai Uniós támogatásból valósította meg a fejlesztést. A támogatás intenzitása 100%.

A projekt keretében az alábbi tevékenységek kerültek megvalósításra 

- Belterületi zöldinfrastruktúra fejlesztése (közhasználatú zöldterületek és zöldfelületek rekonstrukciója, kialakítása, építése; aktív rekreációs zöldterületek kialakítása) - Közösségi, kulturális, sportolási infrastruktúra, IKT és okos települési fejlesztések (Közcélokat szolgáló sport- és szabadidős létesítmények jöttek létre.) - IKT és okos település fejlesztések (új interaktív települési weboldal a kistelepülési központokban a településen élők digitális felzárkózását elősegítve, okospad az okos közterület fejlesztések keretén belül).

Közösségi élet és zöldinfrastruktúra fejlesztés a település központban 

A projekt 3 különböző építési övezeti besorolású és használatú területet érintett. Az 594 hrsz-ú terület közpark, tervezett fejlesztése a zöldfelület szintezettség emelését célozta, az egyszintűből kétszintű zöldfelületet alakítottunk ki további fatelepítéssel.

 

Az 596 hrsz-ú területen sportterület fejlesztése valósult meg, mely helyzetéből fakadóan mind az iskolai testnevelés órák, mind a települési tömegsport számára nyújt lehetőséget. A felületi töredezései miatt balesetveszélyessé vált aszfaltos kézilabda pálya helyén megépült rekortán multifunkcionális pálya és futókör, valamint a szabadtéri tornapark a fitnesz eszközökkel új sportolási lehetőségeket nyit meg a mozogni- sportolni vágyók számára. A szabványos kézilabdapályán a kispályás futball is megfér, a kosárlabdával, röp- és tollaslabdával együtt. A pálya mentén térkövezett járdaburkolat épült, így a terület biztonságosan megközelíthetővé vált. A háromszintű zöldfelület rendezésnek köszönhetően a területen történő szabadidő eltöltése még nagyobb komfortérzetet biztosít a látogatók számára. Az 5 elemes tornapark szabadtéren pótolja a konditermek hiányát.

A projekt keretében egy úgynevezett „okospad” is beszerzésre és telepítésre került, melyben beépített napelem, USB csatlakozós töltő és wifi is helyet kapott, kiszolgálva ezzel a felhasználók korszerű igényeit.

 

A településközpontból a sportterülethez vezető út nyugati oldalán parkoló terület épült, szórt burkolattal. A parkolók száma: 32 férőhely. A parkoló területen meglévő fasor tőtávolsága lehetővé teszi 2-2 gépkocsi beállását a fák közé. A sportterülettől délre a labdarúgópálya telekhatárához közel fasort telepítettünk. A fejlesztés során komplex akadálymentesítés valósul meg mind a létesítmények használóinak, mind a szolgáltatás tekintetében. A projekt keretén belül elkészült a település új interaktív, akadálymentes honlapja, melyen keresztül akár erről a projektről is bővebb tájékoztatás érhető el. www.buzsak.hu

A projekt főbb adatai: 

  • Kedvezményezett neve: Buzsák Község Önkormányzata 
  • Projekt címe: Közösségi tér kialakítása Buzsákon 
  • Projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-1.2.1-21-SO1-2022-00020 
  • Támogatás összege: 164.139.384 Ft Támogatás mértéke: 100%

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában