PR

2023.12.29. 08:52

Beszerzői álláslehetőségek Gödöllőn és környékén

A beszerzők rendkívül fontos szerepet játszanak a vállalatok életében, hisz tevékenységükkel a gyártás és az értékesítés alapvető feltételeit teremtik meg. Éppen ezért meglehetősen keresettek is azon munkavállalók, akik helyt tudnak állni egy ilyen kihívásokkal teli pozícióban. Természetesen ez alól nem jelent kivételt Gödöllő és környéke sem, ahol ugyancsak adódhat lehetőség beszerzői munkakörben elhelyezkedni.

Sonline.hu

Forrás: freepik

A beszerzői pozíció feladatköre

Egy beszerzői feladatai sokszínűek és kulcsfontosságúak a vállalat működését tekintve. Egyik alapvető tevékenysége, hogy a beszerzői és logisztikai csapat részeként segít kialakítani a beszerzési stratégiát. Ezen közös munka során olyan szempontokat vesznek figyelembe, mint például az árak, a minőség vagy a beszállítók elérhetősége. A stratégia kialakítását követően a beszerző feladata, hogy kapcsolatba lépjen a potenciális beszállítókkal, és tárgyalásokat kezdeményezzen velük. 

Ezen egyeztetéseket követően kidolgozásra kerül a szerződés, az előzetesen elvégzett árkalkulációk és költségelemzések alapján. A szerződés egyebek mellett olyan szempontokat foglal magában, mint például az árucikk/szolgáltatás leírása, a szállítás és fizetés feltételei, a különböző garanciák, továbbá a szerződés érvényessége és felmondásának feltételei. A szerződés létrejöttével a beszerző következő feladata a megrendelések kezelése. Ennek során a logisztikai csapattal egyeztetett ütemben lehívja a rendeléseket, figyelemmel kíséri azokat, és biztosítja, hogy a szállítások időben és a megfelelő mennyiségben történjenek.

Látható tehát, hogy munkája rengeteg kapcsolattartói tevékenységgel jár, külsős és belsős céges körökben egyaránt. Emellett a beszerző feladatköre különböző jelentések és kimutatások összeállításával is kiegészül, amelyek segíthetik a beszerzési stratégia elemzését, esetleges újragondolását. 

Elhelyezkedési lehetőségek beszerzői munkakörben Gödöllőn

Beszerzői állást vállalni természetesen akár Gödöllőn és környékén is adódhat lehetőség. Erről tanúskodik a GodolloAllas.hu kínálata is, amely bővelkedik a különböző logisztikai lehetőségekben. Ebből adódóan természetesen beszerzői pozíció megjelenésére is volt már példa a portál felületén. Emellett pedig különböző logisztikai ügyintézői állások szintén előfordulhatnak itt, amelynek feladatköre ugyancsak magában foglalhat bizonyos beszerzői tevékenységeket. 

Persze a feladatok felelősségteljességéből adódóan magas követelményekkel kell számolni a beszerzői állások kapcsán. Gyakran megkövetelt például a gazdasági vagy logisztikai területen szerzett felsőfokú képesítés, valamint a releváns szakmai tapasztalat is. Utóbbi tekintetében természetesen olykor pályakezdő beszerzői pozíciókkal is lehet találkozni, akár az említett GodolloAllas.hu kínálatában is. 

Fontos továbbá a tárgyalóképes nyelvtudás (legalább az angol), hisz a legtöbb vállalat hazai és nemzetközi környezetben egyaránt tevékenykedik. Emellett – irodai munkakörről lévén szó – a számítógépes ismeretek szintén elengedhetetlenek, beleértve például az MS Office programokat vagy bizonyos vállalatirányítási rendszereket (pl. SAP). Mindezen felül pedig az olyan személyes tulajdonságok, mint például a kiváló kommunikációs képesség, szervezőkészség vagy analitikus gondolkodásmód ugyancsak alapvető feltétele a sikeres helytállásnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában