Barcs

2021.12.01. 09:49

Színdarabra hívták meg a tanárokat a vállalkozók

K. G.

Rendhagyó színdarabra invitálták a határváros pedagógusait a helyi vállalkozók. Amióta a Covid-helyzet engedi, minden hónapban tartott rendezvényeket a Barcs és Térsége Vállalkozók Egyesülete. Áprilisban a vírus miatt még a szabadban kezdték az összejövetelek sorát, novemberre viszont egy színielőadást szerveztek.

A kormány biztosította a civil szervezetek számára azt a lehetőséget, hogy azokat a művészeti ágakat támogassák, melyek a járvány alatt háttérbe szorultak és a művészek bevétele, megélhetése is veszélybe került. A Barcs és Térsége Vállalkozók Egyesülete is pályázott, és nyert támogatást az Emberi Erőforrások Minisztériumától, tudtuk meg Rideg Gábortól, az egyesület elnökétől. A barcsi vállalkozók a támogatásnak köszönhetően hívhattak meg pécsi és fővárosi, neves színészeket, akik Tasnádi István Finit című darabját adták elő hétfőn este a Móricz Zsigmond Művelődési Központban. Az előadást 200 ember tekintette meg, és a pedagógusok mellett a Somogyi Vállalkozói Szalon szervezői is megjelentek a nézőtéren. A barcsi egyesület hagyományos novemberi programja ugyanis a vállalkozói szalon szokott lenni, de ez az idén elmaradt.

A barcsi vállalkozók korábban is szívesen jártak színielőadásokra, legutóbb 55-en utaztak a megyeszékhelyre, hogy megtekintsék a Csárdáskirálynőt a kaposvári Csiky Gergely Színházban.

Ezek is érdekelhetik