SÉTA

2009.04.02. 11:32

Ivory Coast: a tízezres közönség az álmuk

Az Ivory Coast is zenél a Kaposvári Ifjúsági Napokon. A helyi zenekar egyik tagjával, Bárány Gáborral beszélgettünk.

M.E.

- Miért épp Ivory Coast a nevetek?
- A zenekar első két tagja, amikor elkezdtek reggaet jammelni, kitalálták, hogy ebből zenekart csinálnak, a nevet a „How High” című film Ivory nevű szereplője ihlette, amiből végül is az Ivory Coast lett.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Bárány Gábor fergeteges bulit ígér
[/caption]

- Milyen stílust képviseltek és miért pont ezt?
- Ha be akarnám határolni, akkor azt mondanám: reggae, ragga, dancehall, ska és a hip-hop jegyek keverednek a zenénkben, de javarészt a reggae érzet a legerősebb. Hogy miért pont ez? Alapban reggae zenekar vagyunk, de ahány zenekari tag, annyi életérzés. Mindenki tett hozzá sajátmagából egy kicsit, ez lett belőle.

- Hol szoktatok próbálni?
- Énekesünknél, Kornéléknál a pincében, minden héten legalább egyszer összeülünk két-három órácskára muzsikálni, de sajnos nehéz összeegyeztetni, hogy mindenkinek jó legyen.- Hány tagú a zenekar? Ki mivel foglalkozik civilben?
- Nyolc tagú a zenekar: Novák Kornél ének és ritmus gitár, Mohácsi Bori és Gergely Anna alt és mezzo vokál, Horváth Szabi szólógitár, Szász Csabi basszer, Csonka Dani dob, én pedig szaxofonozom és perkázom. Ezt a felállást szoktuk kiegészíteni néha két fúvóssal még. A zenekar nagy része tanul, szétszórtan az országban és ketten dolgozunk a hétköznapokban.

- Hol voltak nagyobb fellépéseitek?
- Kaposváron több városi rendezvényen is zenéltünk már, egyetemi bulik, festők városa rendezvénysorozat, nem utolsó sorban tavaly az Orange Party, ahol fantasztikus hangulatú koncertet adtunk, őrjöngtek az emberek, nagyon nagy buli volt! Városunkon kívül jártunk már sokfelé, a nagyobb bulik közé tartozik a Zalaegerszegi Road To Hell Fesztivál, a Boglári Bornapok vagy a Sziget!

- Mik a vágyaitok?
- Menni, menni, menni és zenélni, zenélni, zenélni! Természetesen titokban dédelgetjük mi is az álmot, hogy egy tízezres közönség előtt mi legyünk a főműsor, de még rengeteg munka vár ránk addig!

- Bizonyára több izgalmas sztorid is van az együttessel kapcsolatban, megosztanál egyet az olvasókkal?
- Nagybajomban zenéltünk, jól sikerült a buli, nagyon jó közönségünk volt. Az utolsó szám végén egyszer csak eltűnt az egyik tagunk a színpadról, a dobosunk konkrétan, mi meg ugye szépen forogtunk hátra, hogy miért nem szól, hova tűnt… Ott kezdett el érdekes lenni a dolog, amikor befejeztük a számot és visszatapsoltak. Elkezdtük keresni a hiányzó tagot, hátul a backstageben találtunk rá. Hét vagy nyolc nagybajomi amazon lerángatta a színpadról és túszul ejtette… Nem volt egyszerű kimenekíteni. De végül sikerült és a ráadás zenék is megvoltak!

- Hol léptek fel legközelebb?
- Legközelebb Kaposváron játszunk április 3-án a Szivárvány Zeneházban, meghívást kaptunk a KING-re (Kaposvári Ifjúsági Napok Gőzerővel).

Címkék#Kaposvár

Ezek is érdekelhetik