Rengetegen hűsöltek

2017.09.06. 14:52

Jó szezont zártak: százhúszezren csobbantak a Virágfürdőben

A legtöbb vendég augusztus elején csobbant a Virágfürdőben, a nyáron összesen 120 ezren keresték fel a népszerű létesítményt. A házigazdák egészségfesztivállal is csalogatták a turistákat.

Harsányi Miklós

– Kiegyensúlyozott nyári szezont zárt a kaposvári fürdő – közölte hétfőn Danso-Löffler Zita, az Élmény- és Gyógyfürdő Kft. Nonprofit Kft. ügyvezetője. – Mivel folyamatosan jó idő volt, szinte minden nap ugyanaz a vendéglétszáma volt. Azon a 2-3 hétvégén, amelyen rendkívül meleg volt – főként hőségriadó idején – átlag feletti volt a látogatottság. A tavalyihoz képest nőtt a fürdőzők száma: összességében 120 ezren látogattak el nyáron a Virágfürdőben.

A múlt évhez képest 16 százalékkal nőtt a nyári komplex jegyet vásárlók száma. A cégvezető szerint ez a jegytípus különösen kedvező a családosok számára, s azt tapasztalták, hogy a vendégek egyre inkább kiakarják próbálni az összes szolgáltatást. Ugyanilyen mértékben emelkedett az eladott strandbelépők száma is, visszaesés a csak gyógyfürdőbelépőt vásárlók – elsősorban a nyugdíjasok – körében volt. Ennek oka: az a népszerű támogatás, amely az elmúlt években az Erzsébet program keretében megvalósult, lezárult. Azt is megtudtuk: idén 5175 hat év alatti élvezhette a fürdő szolgáltatásait, a kisgyermekek ingyen látogathatják a létesítményt. A legnagyobb vendéglétszámot – közel 6000 látogatót – az augusztus 5-6-iki hétvégén jegyezték fel, de az utolsó nyári szombat-vasárnap is nagyjából ötezren fürdőztek. A strandfürdő különösen a baranyaiak körében kedvelt: Pécsről, s Komlóról érkezik a legtöbb vendég.

Ezek is érdekelhetik