ipari park

2020.12.13. 21:00

Százmilliós beruházással szeretnének új munkahelyeket teremteni

Ipari parkot kíván létesíteni az önkormányzat, az erről szóló tervet a héten juttatták el a megyei önkormányzatnak. Az elképzelést a 2021-2027-es fejlesztési ciklusban akarják megvalósítani.

Harsányi Miklós

Forrás: Pixabay

A mernyeszentmiklósi körforgalom közelében található az a több mint három hektáros önkormányzati tulajdonú terület, mely alkalmas ipari park kialakítására. Jáger Róbert mernyei polgármester elmondta: számítások szerint az infrastruktúra kiépítése csaknem 150 millió forintba kerül. A víz- és villamosenergia-hálózaton kívül belső úthálózatra is szükség lesz.

– A környező településekkel közösen szeretnénk megvalósítani a fejlesztést – közölte. – Ecseny, Polány, Felsőmocsold, és Szentgáloskéren kívül a somodori és a somogyaszalói önkormányzat is bekapcsolódhat a programba.

A termelő-szolgáltató vállalkozások letelepítésével – optimista becslések szerint – akár 150 helybeli és környékbeli is álláshoz juthat az ipari parkban. A mernyeiek nagy része most Kaposvárra jár dolgozni, de akad olyan is, aki a Balaton parta ingázik. A községben három kisüzem van, ahol jelenleg nagyjából 45 munkást alkalmaznak. A polgármester szerint a település hosszú távú érdeke a beruházás elindítása.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!