vizilabda előzetes

2019.04.26. 18:45

Presztízscsatára készülnek a kaposvári pólósok a fővárosban

Szombaton 11.45 órakor a KSI otthonában zárja az E.ON férfi vízilabda OB I. középszakaszát a Kaposvári VK együttese. Az már korábban eldőlt, hogy a somogyi pólósok a tizenötödik, míg KSI játékosai az utolsó, azaz a tizenhatodik helyről vágnak neki a rájátszásnak, így valódi tétje már nincs a találkozónak. Az viszont nem mindegy, hogy a kaposváriak milyen szájízzel vágnak neki a bajnokság következő szakaszának.

Klein Péter

– Akárcsak a legutóbbi mérkőzésen ezúttal is az önbecsülésünk miatt szállunk harcba – fogalmazott idősebb Berta József, a Kaposvári VK vezetőedzője. – Nyerni mindig öröm, arról nem is beszélve, hogy a folytatásban még összekerülhetünk a KSI csapatával, így nem mindegy, hogy egyszer, vagy kétszer tudtuk megverni őket. A presztízs miatt fontos a mérkőzés, de nem dőlünk kardunkba, ha nem jön össze a siker. A május elsejei meccs lesz sorsdöntő a számunkra, bár még azt sem tudjuk, hogy ki lesz az ellenfelünk. Ez a szombati AVUS–Vasas mérkőzésen dől majd el. Utóbbinak jobban örülnénk, hiszen ha idegenben tudnák nyerni, akkor a 13. helyért játszhatnánk.

Idősebb Berta József tanítványai az előző fordulóban legyőzték a Szentes gárdáját, amely az alsóház éllovasa, ezúttal pedig a sereghajtó vár rájuk. A fővárosiak az eddigi 21 mérkőzésük során csupán egyszer hagyták el győztesen a medencét, így a következő találkozón is a KVK csapata az esélyesebb. Kovács Olivérék vállát már nem nyomja a tét, így felszabadultan pólózva gyűjthetnek be újabb bajnoki pontokat, aminek köszönhetően nagyobb önbizalommal várhatják majd a rájátszást.

Klein Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!